GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najmanje 20.000 umrlih u britanskim domovima za starije

Najmanje 20.000 umrlih u britanskim domovima za starije
STRAVIČNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.05.2020 / 20:25
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U domovima za starije u Engleskoj i Walesu tijekom pandemije covida-19 umrlo je najmanje 20.000 ljudi više nego u istom razdoblju prethodnih godina, po izračunu agencije Reuters na temelju službenih podataka.

U osam tjedana do 1. svibnja u domovima za starije u Engleskoj i Walesu ukupno je od svih uzroka umrlo 37.627 ljudi, po podacima Nacionalnog ureda za statistiku (ONS).

Na temelju usporedbe s prosječnim tjednim brojem smrtnih slučajeva u istom razdoblju tijekom posljednjih pet godina agencija Reuters je izračunala da je u Engleskoj i Walesu ove godine bilo 19.900 smrtnih slučajeva više.

Taj broj isključuje još stotine umrlih u Škotskoj i smrtne slučajeve nakon 1. svibnja. Neki štićenici tih domova su prebačeni u bolnice i tamo umrli te ni oni nisu uključeni u ovu statistiku.

Usporedbu broja smrtnih slučajeva s prosječnim mortalitetom statističari smatraju najtočnijim načinom za procjenu posljedica pandemije, uključujući slučajeve izravno uzrokovane pandemijom i neizravno uzrokovane slučajeve, primjerice uslijed smanjenja skrbi za druge zdravstvene probleme.

Broj umrlih od covida-19 u Ujedinjenom Kraljevstvu sada je prešao 40.000 što je uvjerljivo najviše u Europi, pokazali su novi podaci objavljeni u utorak. Takav broj potiče dodatna pitanja o upravljanju vlade Borisa Johnsona krizom zbog širenja zaraze novim koronavirusom.

Tagovi: koronavirus u Velikoj Britaniji, domovi za starije
PROČITAJ I OVO
Milanović o Turudiću: Gle, dok mi živo srce bije kao Hrvatu, ne bu išlo
PREDSJEDNIK
Milanović o Turudiću: Gle, dok mi živo srce bije kao Hrvatu, ne bu išlo
ZAGREB - Predsjednik RH obratio se javnosti, a pritom je govorio o brodovima koji su za hrvatsku obalu naručeni, ali nisu gotovi i ne plove. Komentirao je i suradnju s premijerom Plenkovićem.
Penava: Ne bih rekao da je sutra ključan sastanak
SASTAVLJANJE VLADE
Penava: Ne bih rekao da je sutra ključan sastanak
ZAGREB - Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava opovrgnuo je da će sutra biti ključan sastanak s SDP-om, kako je to još u petak dao naslutiti predstojnik ureda predsjednika HDZ-a Marko Milić.
Izvor iz HSLS-a: Nećemo sudjelovati u talibaniziranju Hrvatske
JASNA PORUKA
Izvor iz HSLS-a: Nećemo sudjelovati u talibaniziranju Hrvatske
ZAGREB - Dario Hrebak jučer se obratio javnosti kazavši da se HSLS tijekom pregovora ništa nije pitalo te da se HDZ sam dogovarao s partnerima.
SDP odustao od pregovora s DP-om
ODUSTAJANJE
SDP odustao od pregovora s DP-om
ZAGREB - U Socijaldemokratskoj partiji odustali su od pregovora od slaganja tzv. antikorupcijske većine s Domovinskim pokretom, javlja Novi list.
Radin: Ostajemo kompaktni
MANJINCI
Radin: Ostajemo kompaktni
ZAGREB - Furio Radin, iskusni saborski zastupnik i jedan od utjecajnijih članova kluba manjinskih zastupnika, dao je vrlo zanimljivu izjavu za Index kojom sugerira da klub manjinaca ipak neće biti razbijen kao što to zahtijeva plan Andreja Plenkovića i Domovinskog pokreta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE