GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nakon uhićenja u Istri, prvi osumnjičenici na ispitivanju u riječkom USKOK-u

Nakon uhićenja u Istri, prvi osumnjičenici na ispitivanju u riječkom USKOK-u
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.06.2022 / 19:32
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA – Prve osumnjičene osobe iz skupine uhićenih u utorak ujutro na više lokacija Puljštine, koje se terete za zloporabe i pogodovanja u području prostornog planiranja i bespravne gradnje, poslijepodne su dovedene na ispitivanje u riječki Odsjek USKOK-a.

Među prvima je na ispitivanje u riječki USKOK dovedena osumnjičenica koju zastupa odvjetnik Radivoj Mačešić iz Pule.

Mačešić je potvrdio da zastupa jednu od osumnjičenih osoba, koja je iznijela svoju obranu te je odlukom USKOK-a puštena kući.

Na novinarski upit, rekao je da je riječ o osobi koja nije zaposlena u Gradu Vodnjanu te da ju se tereti za zlouporabu položaja i ovlasti.

Tijekom večeri očekuje se da će na ispitivanje u riječki USKOK biti dovedeni i ostali uhićeni osumnjičenici.

Akcijom koju Uskok i policija od utorka provode na više lokacija diljem Puljštine prema neslužbenim podacima obuhvaćeno je 26 osoba od kojih je 15 uhićeno, a tereti ih se za pogodovanja u području prostornog planiranja i bespravne gradnje.

Uskok je u utorak popodne potvrdio da su u Istarskoj županiji u tijeku uhićenja i pretrage koja se odnose na više osoba osumnjičenih za povredu službene dužnosti.

Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s istarskom policijom a provode se na području Istarske županije i odnose se na više osoba za koje se sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti, izvijestio je Uskok.

Iz Uskoka su potvrdili da se, među ostalim, postupa i prema dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela u svojstvu službenika u gradu Vodnjanu.

Akcija je počela u utorak rano ujutro pretragama stanova, kuća, vozila i poslovnih prostora. Kako je priopćila istarska PU, u složenom kriminalističkom istraživanju sudjeluje više od 60 policijskih službenika.

Istragom je navodno obuhvaćeno više osoba s područja Vodnjanštine te Pule, na prvoj razini zaposlenici Grada Vodnjana koji su vodili postupke legalizacije, na drugoj poduzetnici, odnosno građevinci, geodeti i arhitekti kao posrednici te na trećoj vlasnici nekretnina. Navodne zloporabe službenog položaja i ovlasti ili poticanja dogodile su se između 2014. i 2019. godine.

Kako je izvijestila PU istarska, od 15 uhićenih osoba 14 ih je iz Istre i jedna iz Rijeke .

Tagovi: uhićenja u Istri, Vodnjan, Istarska županija, Boris Miletić, Radivoj Mačešić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE