GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nalaz dviju inspekcija: U Splitu nije bilo propusta

Nalaz dviju inspekcija: U Splitu nije bilo propusta
SUMNJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.05.2020 / 14:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je nalaze inspekcije u Splitu.

"Inspekcija Ministarstva zdravsta utvrdila je da nije bilo propusta u domu u Splitu", kazao je Beroš. "Nije bilo nepravilnosti i propusta, žurno su proveli sve mjere", dodao je Beroš.

"Ministarstvo za demografiju utvrdilo je da su u domu u Splitu svi držali uputa i preporuka svih nadležnh tijela", kazala je ministrica demografije Vesna Bedeković.

Na upit novinara kako je moguće da su korisnici 10 dana imali temperaturu, što je potvrdio ravnatelj Doma, kako je moguće da su onda odjednom postali pozitivni na virus, ministrica kaže:

"Proveden je nadzor, načinjeno je izvješće, i utvrđeno je da nije bilo propusta u postupanju od strane Doma niti od strane zaposlenika", ponovila je Bedeković, ne odgovorivši pritom na postavljeno pitanje.

Capak je kazao kako se temperatura kao simptom u takvim ustanovama pojavljuje često.

"Svi su bili pregledani od strane liječnice koja tamo radi i dodijeljena im je terapija, dakle bili su pregledani i pružena je skrb. Teško je utvrditi zašto im nije dijagnosticiran Covid. Ne možemo mi znati zašto je tome bilo tako", kazao je Capak.

Na upit ako je temperatura jedan od glavnih simptoma korone, zašto odmah nisu testirani, odgovorila je Alemka Markotić.

"Da biste dobili temperaturu, mora se izlučiti nekoliko imunoloških komponenti. Stariji ljudi jednostavno nemaju mogućnost pokrenuti te mehanizme za povišenje temperature. Uopće ne mora postojati temperatura kod starijih bolesnika. Doista je uobičajeno da imaju povremeno temperature. Tijekom dana mogu imati ili nemati. Isključivo temperatura ne može biti jedini razlog da se sumnja da ima koronavirus. Nitko od njih nije imao teške respiratorne simptome", objasnila je Markotić.

Tagovi: Dom za starije i nemoćne u Splitu, Vili Beroš, Vesna Bedeković, Krunoslav Capak, Alemka Markotić, Željka Karin, Ivan Škaričić, Nastavni zavod za javno zdravstvo u Splitu, koronavirus u Splitu, koronavirus u Hrvatskoj, Krunoslav Capak,
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE