GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Napad na sinagogu u Jeruzalemu, najmanje sedmero mrtvih

Napad na sinagogu u Jeruzalemu, najmanje sedmero mrtvih
KRVOPROLIĆE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2023 / 00:08
Autor: SEEbiz
JERUZALEM - Najmanje sedam ljudi je ubijeno, a još najmanje deset osoba je ranjeno večeras u pucnjavi u blizini sinagoge u četvrti Neve Yaakov u istočnom Jeruzalemu.

Policija je ubila napadača, javlja izraelski dnevni list Haaretz. Ovaj je napad policija nazvala terorističkim činom.

Glasnogovornik Hamasa rekao je da je pucnjava odmazda za raciju izraelske vojske u izbjegličkom kampu Jenin u četvrtak u kojoj su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina.

Policija kaže da je napadač pucao na skupinu Izraelaca u susjedstvu. Na mjestu događaja pronađeno je vatreno oružje koje je koristio.

Izraelska policija otkrila je nove detalje napada. Kažu da je napadač djelovao sam te da je riječ o 21-godišnjaku iz istočnog Jeruzalema. Policija navodi da je brzom reakcijom spriječila daljnji masakr i ubijanje nedužnih civila.

Nakon potjere i razmjene vatre s teroristom, policajci su ga neutralizirali i on je proglašen mrtvim. U napadu je ubijeno sedam civila, a još troje je ranjeno. Istraga se nastavlja.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres osudio je napad na sinagogu.

Ujedinjeni narodi nisu evidentirali tako visok broj žrtava u jednoj izraelskoj operaciji na Zapadnoj obali otkad su 2005. počeli voditi statistiku žrtava izraelsko-palestinskog sukoba.

Tagovi: Napad na sinagogu u Jeruzalemu, Hamas
PROČITAJ I OVO
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE