GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ne rukujte se, ne ljubite se

Ne rukujte se, ne ljubite se
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U Hrvatskoj je već prvi detektirani pacijent bio pod nadzorom dok u Italiji i danas ne znaju tko je bila prva osoba koja je unijela virus na njihov teritorij.

“Zbog toga je njihova epidemija buknula više nego u bilo kojoj drugoj europskoj zemlji”, rekao je Beroš te dodao da Hrvatska ima spremne akcijske planove za slučaj da se epidemija proširi

Ministar zdravstva Vili Beroš na početku gostovanja u RTL Direktu se s urednicom Mojmirom Pastorčić, u duhu prijetnje zarazom koronavirusom, pozdravio laktom, a potom je kazao da je hrvatski zdravstveni sustav dobro uspostavio obranu.

“Sada je na građanima da se ponašaju u nekakvom samopreventivnom smislu. Tu treba naglasiti da bilo kakav fizički kontakt nije poželjan jer se virusi šire česticama aerosola, znači sitnih, malih elemenata koji izlaze iz naših usta ili nosa, dok kašljemo, govorimo ili kišemo oni se zadržavaju u zraku i tako mogu doći do drugih osoba. Međutim, kad se spuštaju prema tlu, dolaze na naše ruke, mobitele i tipkovnice i onda bilo kakvih fizičkim dodirom je moguća transmisija virusa. Bilo kakvo rukovanje, ljubljenje i drugi fizički kontakti se ne preporučuju”, objasnio je Beroš u RTL Direktu.

Ministar se nada da će situacija oko koronavirusa u Hrvatskoj ostati pod kontrolom, kao što je i sada. Naglasio je da je njegov tim na vrijeme počeo slagati strategiju obrane od koronavirusa.

“U ovih oko pet tjedana od dolaska, ako se sjećate prve naše hrvatske državljanke koja je došla iz Wuhana, odnosno 8 dana od dolaska virusa na područje Hrvatske, napravili smo dobar posao. U ovom trenutku imamo samo devet pozitivnih, a napravili smo 247 testiranja, više od 2500 osoba je pod određenim zdravstvenim nadzorom”, rekao je Beroš i objasnio da je u Hrvatskoj već prvi detektirani pacijent bio pod nadzorom dok u Italiji i danas ne znaju tko je bila prva osoba koja je unijela virus na njihov teritorij.

“Zbog toga je njihova epidemija buknula više nego u bilo kojoj drugoj europskoj zemlji”, rekao je Beroš te dodao da Hrvatska ima spremne akcijske planove za slučaj da se epidemija proširi.

“Percepcija krize je nezgodna. Pa u ovom trenutku govoriti pučanstvu o nekakvim akcijama koje ćemo u budućnosti realizirati bilo bi kontraproduktivno”, rekao je Beroš i dodao da je sustav spreman na svaku vrstu ugroze.

Tagovi: koronavirus, Vili Beroš, COVID-19
PROČITAJ I OVO
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
JASNA PORUKA
Tomašević: Nećemo podržati Penavu za predsjednika Sabora
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević se osvrnuo na proslavu Praznika rada, ali i druge političko-društvene teme.
Večeras novi potres kod Slunja
UZNEMIRENOST
Večeras novi potres kod Slunja
SLUNJ - Područje Slunja pogodio je još jedan potres magnitude 3.8 po Richteru, javlja Seizmološka služba RH. Potres je udario u 19.03 sati, a epicentar je bio oko 15 km južno od Slunja.
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
PREDSJEDNIK
Milanović: Pregovori su nikad prljaviji, a Plenković se znoji
BUDINŠČINA - Predsjednik Republike Zoran Milanović jutros je sudjelovao u obilježavanju 29. obljetnice VRO-a Bljesak u Okučanima, a zatim je posjetio Općinu Budinščina, gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Općinskog vijeća. Nakon toga stao je pred novinare.
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
NESLUŽBENO
Izvori s pregovora: Plenković namjerno zavlači, ima novi plan
ZAGREB - Prema izvorima Telegrama, dobro upućenih u dosadašnji tijek razgovora HDZ-a i DP-a, ti razgovori nisu odmakli daleko.
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PORUKE
Grbin: Vlada s Možemo i DP-om nije realna, IDS se treba izjasniti
PULA - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin izjavio je u Puli da nemaju pravo odustati od antikorupcijske koalicije te da su SDP-ove pozicije jasne, ali se o tome moraju izjasniti Domovinski pokret i IDS.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE