GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nervozni Plenković napadao medije i oporbu

Nervozni Plenković napadao medije i oporbu
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2024 / 13:29
Autor: SEEbiz
VIROVITICA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je danas u Virovitici na svečanosti otvaranja 27. Međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2024.

Upitan je o tome da je Turudić u RTL Direktu 2015. lagao da se ne viđa s Mamićem jer se istu večer, prije emsiije vidio s Turudićem.

“Sve što je bilo 2015. trebali su riješavati oni koji su tu bili te godine. Ta je priča završena, njega je izabrao Hrvatski sabor. Ta procedura je gotova. Tko je imao ta saznanja 2015., tad je trebao reagirati”, rekao je premiejr Andrej Plenković.

Izjavio je da je ta tema zakašnjela.

"Da nije bilo naše vlade, europski tužitelji ne bi ni djelovali u Hrvatskoj"
Upitan je o upadu policije u Ministarstvo kulture po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja.

"Što se tiče te teme, ta tema traje mjesecima, ovo nije ni prvi, a vjerojatno ni zadnji put da je policija došla i izuzima dokumente iz neke javne institucije. Europski javni tužitelj djeluje u Hrvatskoj isključivo zahvaljujući volji naše vlade. Njihov zadatak je da štite europski novac. Da nije bilo naše vlade i naše političke volje, Europski ured javnog tužitelja ne bi bio tu", rekao je Plenković.

"Nedvojbeno je utvrđeno da sredstva za taj projekt nisu iz europskih fondova. Ali to ne znači da ne treba istražiti", rekao je. Kaže da su mu "svi potvrdili da su ta sredstva bila nacionalna".

"Ne vidim ovdje ništa neobično", rekao je.

"Tko je znao za poruke, trebao nam je reći odmah. Ako nije rekao tada, nek zauvijek šuti", rekao je o Turudiću.

"Sve ovo ne rade radi Turudića nego da bi se nanijela šteta vladi. Ne vidim nikakve dobronamjernosti. Neće promijeniti odluku suda.

Novinari ga pitaju nije li njemu bio problem što je jučer saznao da je Turudić lagao. "Nisam to gledao, imam malu djecu, imam puno važnijeg posla nego to gledati", rekao je.

"Nema nikoga zainteresiranijeg od mene da se otkrije ako ima nekakvih nezakonitosti u obnovi. Tko bi to trebao utvrđivati je neko drugo pitanje", kaže Plenković.

"Ne bi štel u to", kaže Plenković da je bio stav Ranka Ostojića, Orsata Miljenića i Zorana Milanovića. Kaže da je tadašnji šef policije Dominić "bio frend s Mamićem" pa se išlo do informacija preko tadašnjeg šefa SOA-e Lozančića.

"Sad još očekujem da se javi netko iz Virovitice tko zna Turudića iz mladosti da kaže da je kao mali ukrao trešnje", izjavio je Plenković.

"Nismo mi vesla sisali ovih osam godina, mi smo spasili hrvatske građane...", kazao je.

Prilično nervozni Plenković napada oporbu koja sutra organizira prosvjed jer - "nisu glasali za Zakon o hrvatskom jeziku".

"Građani moraju znati, ako biram ove, ukinut će mi Zakon o hrvatskom jeziku", izjavio je Plenković.

Napada i novinare koji ga pitaju o njegovoj izjavi da je "Turudić imao reducirani sadržaj" kad je lagao. "Vi ne služite da se hvatate da polurečenice, pogotovo moje. To nije vaša funkcija", rekao je na kraju Plenković.

Tagovi: plenković, turudić, mamić
PROČITAJ I OVO
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
SDP
Grbin: U ponedjeljak opet razgovaramo s DP-om, a što se Milanovića tiče...
ZAGREB - "Ono što mi imamo je sigurno brojne stvari koje nas razdvajaju i dijele, ali isto tako mislim da ako želiš s nekime postići dogovor oko onoga što je dobro za tvoju domovinu, ne trebaš krenuti s onime što te razdvaja, nego s onime što možeš napraviti, što možeš riješiti. "
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
PORUKE
Selak Raspudić: Nećemo se učlanjivati u drugu stranku, bit ćemo sirotinja do daljnjeg
ZAGREB - Marija Selak Raspudić je rekla da, unatoč činjenici što su napuštanjem Mosta izgubili značajna sredstva, neće mijenjati svoj politički status nezavisnih, niti se učlanjivati u drugu stranku.
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE