GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New York Times otkrio Trumpov račun u Kini

New York Times otkrio Trumpov račun u Kini
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - U sklopu niza članaka o porezima i financijama američkog predsjednika Donalda Trumpa, New York Times objavio je informaciju da Trump također ima bankovni račun u Kini i da je od 2013. do 2015. godine tamo platio gotovo 190.000 američkih dolara poreza.

Ove su informacije itekako odjeknule jer Trump i njegovi saveznici oštro napadaju demokratskog predsjedničkog kandidata Josepha Bidena zbog popustljivosti prema Kini prije izbora i razotkrivanja poslovanja njegovog sina Huntera Bidena u Kini. Primjerice, Hunter Biden optužen je da je otvorio bankovni račun zajedno s kineskim poslovnim čovjekom.

Trumpova hotelska tvrtka, međutim, godinama je radila na raznim projektima u Kini, ali bez uspjeha. Ipak, Pekingu je platio gotovo 190.000 dolara poreza dok je tražio ugovore o licenci. Kina je također jedna od samo tri strane zemlje u kojima Trump ima bankovni račun. Uz Kinu, to su Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska.

Trumpov odvjetnik Alan Garten tvrdio je da nikada nisu sklopili nikakav dogovor u Kini, a ništa drugo nije prolazilo preko bankovnog računa osim onog što su morali platiti za porez kada su pokušavali steći hotelske ponude.

Trump tvrdi da je Hunter Biden od Kine dobio 1,5 milijardi dolara kada je 2013. godine bio na poslovnom putu s ocem američkog potpredsjednika. Optužba je izmišljena, jer je to bila samo ciljana vrijednost poslovanja investicijske tvrtke, u kojoj je Hunter Biden imao 10% udjela.

New York Times je prije toga, između ostalog, objavio informacije o Trumpovim dugovima i da je 2016. i 2017. godine u SAD-u platio samo 750 dolara poreza na dohodak, iako se i sam hvalio da je milijarder i da je zaradio teške milijune.

Tagovi: New York Times, Donald Trump, Hunter Biden, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE