GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nijemci tvrde: Najviše zaraženih na autocesti A3 kojom dolaze putnici s Balkana

Nijemci tvrde: Najviše zaraženih na autocesti A3 kojom dolaze putnici s Balkana
VIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.08.2020 / 12:21
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
BERLIN - Na stanicama za testiranje na njemačkim autocestama najveći postotak zaraženih koronavirusom ustanovljen je na odmorištu autoceste A3 kojim u Njemačku uglavnom stižu putnici s Balkana.

Kako prenosi Deutsche Welle, oko 2,4 posto testova u Centru za testiranje na odmorištu autoceste A3 Donautal-Ost (Dunavska kotlina Istok) je pozitivno.

Otkako je otvoren Centar za testiranje, 16.856 putnika je dozvolilo da im se uzme bris. Od toga je 410 bilo pozitivno.

Na odmorištu Hohfeln, na autocesti A8, manji je udjel zaraženih (1,2 posto), a još manje ih je na odmaralištu Intal-Ost, na autocesti A93 (0,4 posto).

Na autocesti A8 je testirano 11.509 osoba, a zaraženih je bilo 137, dok je na A93 od 7.285 testova na prisustvo korona virusa, 32 njih bilo pozitivno.

List Suddeutsche Zeitung prenio je izjavu bavarske ministrice zdravstva Melanie Huml, prema kojoj se velika razlika u postotku zaraženih objašnjava time da Stanicu za testiranje na auto-putu A3 "u velikoj mjeri koriste putnici iz zemalja Zapadnog Balkana".

Novinar tog dnevnog lista podsjeća da su za čitav niz država iz tog regiona kao što su Srbija i Bosna i Hercegovina još uvijek na snazi upozorenja Ministarstva vanjskih poslova Njemačke građanima da ne putuju u te zemlje zbog povećanog rizika od infekcije.

Poslednjih dana u Njemačkoj se ponovo bilježi rast broja novozaraženih.

Suddeutsche Zeitung prenosi da se u Bavarskoj najavljuju pojačane kontrole obaveznog nošenja zaštitne maske i fizičke distance od 1,5 metara, kao i pojačano prisustvo policije na šetalištima, kupalištima i javnim parkovima, naveo je DW.

Tagovi: koronavirus u njemačkoj, Donautal-Ost, njemački turisti, hrvatski turizam,
PROČITAJ I OVO
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada
ŽENE
U novi saziv Hrvatskog sabora izabrano najviše zastupnica do sada

ZAGREB - U novi, 11. saziv Hrvatskog sabora u kojemu je 151 zastupničko mjesto, izabrano je 114 zastupnika i 37 zastupnica, što je najveći broj žena od osamostaljenja i sada čine četvrtinu sabornice.

Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE