GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemačka zabranjuje platnene maske

Njemačka zabranjuje platnene maske
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2021 / 21:00
Autor: SEEbiz
BERLIN - Njemačka je nametnula stroge mjere u studenome prošle godine, ali je na današnjem sastanku kancelarke Angele Merkel sa čelnicima saveznih država odlučeno da se u uvede strogi lockdown do 14. veljače pogotovo zbog novog soja korone iz Velike Britanije.

Iako je ovaj sastanak i dalje u toku, u javnosti su procurile određene informacije pa tako njemački mediji donose detalje o mjerama koje će biti uvedene tokom ovog lockdowna.

Prije svega je navedeno da će se sve mjere koje su donesene u prosincu produžiti do 14. veljače ove godine, a koje podrazumijevaju zatvorene škole, trgovine koje ne prodaju osnovne prehrambene namirnice, kina, kazališta, muzeji. A osim toga na snazi je i mjera prema kojoj jedno domaćinstvo može posjetiti samo jedna osoba izvan njega.

Kako su naveli, neće se smanjiti rad prijevoznih sredstava, ali će se ograničiti broj putnika u njima i svesti na trećinu od uobičajenog.

Osim toga, od građana se traži i obavezno nošenje kirurških i FFP2 maski u prijevozu i trgovinama, dok su one platnene zabranjene kao i prekrivanje šala preko usta i nosa.

S obzirom na to da postoji opasnost od novog soja virusa, odlučeno je da će škole i dalje ostati zatvorene iako se o tome u najvećoj mjeri raspravljalo. Usaglasili su se da se nastavi online sistem do 14. veljače kada će se odlučiti o daljnjim mjerama.

Na svim mjestima se mora poštovati fizička distanca od najmanje 1,5 metara, a maska je potrebna u crkvama i drugim svetim mjestima.

Njemački dužosnnici su se na sastanku usaglasili da Savezno ministarstvo rada i socijalnih pitanja donosi uredbu o radu od kuće.

To znači da poslodavci prema njoj trebaju svojim uposlenicima omogućiti rad od kuće u svim onim sferama gdje je to moguće. Kao objašnjenje su naveli da bi smanjeni kontakti na poslu mogli dovesti do usporavanja procesa zaraze.

Osim toga, od poslodavaca je zatraženo i uspostavljanje fleksibilnog radnog vremena kako bi se time izbjegle gužve u javnim prijevozima i na javnim mjestima.

Tagovi: Njemačka, platnene maske, rad od kuće, Angela Merkel
PROČITAJ I OVO
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
REAKCIJE
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta negira i da su počeli pregovori s bilo kojom stranom, te da u toj stranci već traže neke resore: Utvrdit ćemo programska načela za pregovore od kojih ne odstupamo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE