GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački AfD protiv obveze cijepljenja zaposlenih u sektoru njege

Njemački AfD protiv obveze cijepljenja zaposlenih u sektoru njege
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.11.2021 / 17:24
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD) protivi se zahtjevima nekih saveznih pokrajina za promjenom zakona što bi omogućilo uvođenje obveze cijepljenja za zaposlene u sektoru njege, dok je najnovija studija ustanovila podudarnost sklonosti desnici s većim brojem zaraza.

"Time bi se situacija u sektoru njege, u kojem ionako nedostaje osoblja, dodatno pogoršala jer bi mnogo njegovatelja i njegovateljica odustalo od svog zanimanja", rekao je predsjednik zastupničkog kluba AfD-a u Bundestagu Timo Chrupalla za javni servis Deutschlandfunk.

Chrupalla je komentirao mjere koje su savezne pokrajina i savezna vlada donijele proteklog tjedna i upozorio na "stvaranje panike".

"Tek se mora pokazati hoće li se zaista ostvariti horor-scenariji oko broja oboljelih koronavirusom", rekao je Chrupalla.

Predsjednik zastupničkog kluba desnog AfD-a kritizirao i činjenicu da se cjepiva do sada nisu pokazala učinkovitima u mjeri u kojoj je to obećavano i očekivano.

AfD, koja je nastala kao stranka kritičara uvođenja eura pa zatim protivnika useljavanja, od početka pandemije profilira se kao zaštitnica dijela građana koji odbijaju mjere protiv širenja zaraze i onih koji se odbijaju cijepiti.

Studija objavljena krajem tjedna pokazala je da se područja u zemlji u kojima građani više biraju stranke desnice poput AfD-a podudaraju s područjima s većim brojem novozaraženih i protivnika cijepljenja.

"U regijama s višim postotkom glasova za AfD broj novozaraženih tijekom prva dva vala je rastao brže nego u ostalim dijelovima zemlje", pokazala je studija Instituta za demokraciju i civilno društvo iz Jene.

Znanstvenici su do ove spoznaje došli nakon isključivanja ostalih čimbenika koji bi mogli utjecati na ovu povezanost, poput demografskih karakteristika ili zdravstvene opskrbljenosti određene regije.

AfD je pak ovu studiju nazvao "pseudoznanstvenom", a za institut koji ju je proveo stranka je ustvrdila da je "poznat kao leglo ekstremnih ljevičara i protivnika AfD-a".

Tagovi: Alternativa za Njemačku. obvezno cijepljenje
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE