GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački predsjednik Steinmeier cijepio se AstraZenecom

Njemački predsjednik Steinmeier cijepio se AstraZenecom
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.04.2021 / 15:18
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - Njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier u četvrtak je cijepljen protiv koronavirusa cjepivom AstraZenece, priopćio je predsjednički ured.

„Ja imam povjerenje u cjepiva odobrena u Njemačkoj“, rekao je Steinmeier nakon cijepljenja. On je istodobno pozvao građane Njemačke da iskoriste svaku priliku za cijepljenje.

„Cijepljenje je odlučujući korak na putu ka izlazu iz pandemije“, poručio je 65-godišnji Steinmeier.

Njemačke vlasti su u utorak, zbog slučajeva stvaranje ugrušaka u mozgu kod mlađih cijepljenih ovim cjepivom, odlučile do daljnjega cjepivo AstraZenece koristiti samo kod starijih od 60 godina.

Mlađi od 60 se i dalje mogu cijepiti nakon konzultacije s kućnim liječnikom.

Nakon što je grad Berlin građanima između 60 i 70 godina starosti, za koje po aktualnom planu još nije red za cijepljenje, ponudio cijepljenje cjepivom AstraZenece, ministar zdravstva Jens Spahn je na sastanku kabineta kolegama starijim od 60 također preporučio da se cijepe.

Spahn je istodobno pozdravio cijepljenje njemačkog predsjednika upravo AstraZenecom.

„Njemački predsjednik time štiti sebe, a ujedno je i primjer drugima“, rekao je Spahn koji je istodobno objasnio kako bi se i on cijepio AstraZenecom.

Nakon što su prvo neke bolnice, a zatim i gradovi Berlin i Muenchen, obustavili cijepljenje AstraZenecom za mlađe od 60 godina u Berlinu je poraslo zanimanja građana starijih od 60 godina za ovo cjepivo.

„Trenutno vlada veliko zanimanje za cijepljenje AstraZenecom. Dežurni telefoni su u međuvremenu potpuno preopterećeni“, priopćio je berlinski senat za zdravstvo.

Za sada nije poznato je li se i njemačka kancelarka, koja je u utorak izjavila kako bi se cijepila AstraZenecom, također dobrovoljno prijavila s obzirom na to da ispunjava starosni uvjet za cijepljenje u Berlinu.

Tagovi: Frank-Walter Steinmeier, AstraZeneca
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE