GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Nova mjera u Crnoj Gori: Maksimalno jedna osoba na javnoj površini

Nova mjera u Crnoj Gori: Maksimalno jedna osoba na javnoj površini
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2020 / 08:07
Autor: SEEbiz / H
PODGORICA - Crnogorske zdrastvene vlasti objavile su u srijedu navečer novu mjeru zaštite od širenja koronavirsa kojom se zabranjuje prisustvo i zadržavanje na svim javnim površinama više od jedne osobe, osim djece mlađe od 12 godina. Na ovu mjeru odlučili su se jer je u prethodna dva dana vidno povećan broj građana na ulicama crnogorskih gradova.

"Analizirajući epidemiološku situaciju u Crnoj Gori utvrđeno je značajno povećanje broja građana na ulicama i javnim površinama jučer i danas i to predstavlja nedopustivu razinu kršenja naredbi i preporuka o potrebnoj fizičkoj distanci i ostanka u objektima stanovanja“, priopćeno je nakon sjednice Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Nova mjera, koja će na snagu stupiti od četvrtka, obavezna je institucionalna izolacija osoba zaraženih koronavirusom i onih osoba koje su se oporavile, ali još nemaju dva uzastopna negativna rezultata iz uzoraka uzetih u razmaku od 24 sata.

"Institucionalna izolacija podrazumijeva smještaj u objekt namijenjen za samoizolaciju i boravak osoba koje imaju pozitivan rezultat testa na novi koronavirus i nemaju simptome bolesti, ne zahtijevaju medicinski tretman, ali moraju biti pod nadzorom zdravstvenih radnika, na osnovu rješenja zdravstveno sanitarne inspekcije", priopćeno je iz crnogorskog Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

U sportskoj sali "Bemaks Arena" u Podgorici krajem prošlog tjedna napravljena je privremena bolnica, sa 144 kreveta, za lakše pacijente oboljele od koronavirusa.

Također,će biti zabranjeno svako zadržavanje građana na plažama i izletištima, a već je stupila na snagu zabrana sportskog ribolova na rijekama i moru.

U Crnoj Gori je u posljednjih 24 sata registrirano osam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je 315 osoba. Ukupno u toj zemlji inficirano je 249 osoba, od kojih su dvije preminule.

Foto: CdM

Tagovi: koronavirus u Crnoj Gori, Bemaks arena, Podgorica, Budva
PROČITAJ I OVO
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
NOVA VEĆINA
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
ZAGREB - "Ovo nije dječja igra i svatko tko ovo shvaća kao dječju igru, kao kratki PR potez, jako griješi. Na nama je ogromna odgovornost."
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
TVRDNJE
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu medijima na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine.
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
OTKRIĆA
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava upravo daje izjavu povodom dogovora DP-a i HDZ-a oko sastavljanja vlade.
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
POTVRDA
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
ZAGREB - DP i HDZ postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade", izvijestio je Marko Milić nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.
China and Serbia are raising relations to a higher level
COOPERATION
China and Serbia are raising relations to a higher level
BELGRADE - China and Serbia have decided on Wednesday to build a community with a shared future, an upgrade of their relations from the comprehensive strategic partnership established eight years ago.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE