" />
"> Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca | SEEbiz.eu

Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca

 Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 12:10
Autor: SEEbiz

ZAGREB - U podne se održava sjednica Vlade na kojoj će članovi dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i o novim, strožim mjerama za suzbijanje epidemije, koje će detaljno biti predstavljene na press konferenciji nakon sjednice Vlade.

"U 14 sati imat ćemo predstavljanje novih mjera u cilju zaštite zdravlja građana, paket koji se nadovezuje na zadnje mjere kako bismo poduzeli aktivnosti koje će usporiti širenje zaraze", rekao je Plenković u uvodu.

"Treba imati na umu da ove mjere imaju epidemiološku podlgu. Dodatnim testiranjima probat ćemo bolje utvrditi trendove zaraze, zadržati funkcioniranje zdravstvenog sustava i pripremiti se za distribuciju cjepiva", naglasio je.

Istodobno ministri iz ekonomski resora rade na očuvanju radnih mjesta, dodao je.

"Ponovit ću da planirane mjere koje stupaju na snagu u subotu, trajale bi do 21. prosinca. Nastojimo uoči Božića omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa. S današnjim brojevima moramo poduzeti dodatne mjere", dodao je.

Istaknuo je da je ovaj tjedan bio bogat političkim događajima - usvojen je proračun za 2021., održana je rasprava na inicijativu oporbe o ministru Ćoriću i tu smo "poslalai jasnu potporu ministru otklonili zamjerke", rekao je.

"Obilježili smo Međunarodi dan borbe protiv nasilja nad ženama, potvrdili koliko smo predani tome u cilju sprečavanja nasilja, potpore žrtava i strožem kažnjavanju počinitelja."

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Krunoslav Capak, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE