" />
"> Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca | SEEbiz.eu

Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca

 Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 12:10
Autor: SEEbiz

ZAGREB - U podne se održava sjednica Vlade na kojoj će članovi dobiti informaciju o aktualnom stanju vezanom za koronavirus i o novim, strožim mjerama za suzbijanje epidemije, koje će detaljno biti predstavljene na press konferenciji nakon sjednice Vlade.

"U 14 sati imat ćemo predstavljanje novih mjera u cilju zaštite zdravlja građana, paket koji se nadovezuje na zadnje mjere kako bismo poduzeli aktivnosti koje će usporiti širenje zaraze", rekao je Plenković u uvodu.

"Treba imati na umu da ove mjere imaju epidemiološku podlgu. Dodatnim testiranjima probat ćemo bolje utvrditi trendove zaraze, zadržati funkcioniranje zdravstvenog sustava i pripremiti se za distribuciju cjepiva", naglasio je.

Istodobno ministri iz ekonomski resora rade na očuvanju radnih mjesta, dodao je.

"Ponovit ću da planirane mjere koje stupaju na snagu u subotu, trajale bi do 21. prosinca. Nastojimo uoči Božića omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa. S današnjim brojevima moramo poduzeti dodatne mjere", dodao je.

Istaknuo je da je ovaj tjedan bio bogat političkim događajima - usvojen je proračun za 2021., održana je rasprava na inicijativu oporbe o ministru Ćoriću i tu smo "poslalai jasnu potporu ministru otklonili zamjerke", rekao je.

"Obilježili smo Međunarodi dan borbe protiv nasilja nad ženama, potvrdili koliko smo predani tome u cilju sprečavanja nasilja, potpore žrtava i strožem kažnjavanju počinitelja."

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, Vili Beroš, Krunoslav Capak, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE