GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi detalji o noći kad je umro Bandić: Spominju se Žarko Rašić i Natalija Prica

Novi detalji o noći kad je umro Bandić: Spominju se Žarko Rašić i Natalija Prica
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.03.2021 / 20:49
Autor: SEEbiz / 24 sata
ZAGREB - U ponedjeljak su otkrivene nove okolnosti u vezi smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Mediji su već otkrili kako su najbliži Bandićevi suradnici dan nakon smrti slali kontradiktorne poruke o lokaciji na kojoj je bio kao i o društvu s kojim je provodio zadnje sate u kobnoj noći 27. veljače.

Novost je ta da u trenutku teškog srčanog udara koji je za Bandića bio poguban, nije nazvan pozivni centar Hitne pomoći.

Kako doznaje 24sata, pozvan je direktno ravnatelj zagrebačkog Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić. A onda je on nazvao dispečerski centar da upute vozila Hitne pomoći. Nastavni zavod je pod direktnom ingerencijom Grada Zagreba.

Rašića kojeg su novinari pitali je li uobičajeno da se zove ravnatelj za pomoć unesrećenom, prvo je rekao da je "uobičajeno" relativan pojam.

- Već smo imali slučajeva da nazovu direktno mene, zamjenicu, predstojnika nekog ureda. Takvih poziva zna biti četiri-pet dnevno. Nije to bio nikakav posebni tretman. Zovu nas direktno i za građane, ali i za ljude na položajima. Nije to ništa neubičajeno – ustvrdio je Rašić koji je potvrdio da je on zvao dispečerski centar, ali za sve ostale upite je rekao da je nadležna gradska Služba za informiranje.

Ovo je još jedna nedosljednost oko srčanog udara gradonačelnika.

Jer, podsjetimo, njegov suradnik Gzim Redžepi koji kaže da ga je reanimirao te noći, rekao je da je on osobno zvao Hitnu pomoć i da su brzo došli.

- Započeo sam reanimaciju, zvali smo hitnu koja je u tom trenutku bila na Ilici. To je bio veliki masivni infarkt. Jeli smo oko 8 navečer, popili kavu, sjedili smo, pričali i samo se srušio sa stolice. Pozlilo mu je - kazao je dr. Redžepi i dodao da je Hitna pomoć stigla jako brzo.

Osim toga, prema informacijama kojima raspolaže 24sata, ravnatelja Rašića je nazvao Vjekoslav Jeleč, pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo i također suradnik pokojnog gradonačelnika.

Jeleč se dosad uopće nije spominjao kao sudionik druženja te kobne večeri iako se doznalo iz Bandićeve stranke da je navodno i on bio tamo.

Novinari su kontaktirali pročelnika Jeleča sa željom da ga upitaju zašto je zvao ravnatelja, ali nije odgovarao na pozive.

Tu je još uvijek i pitanje mjesta smrti gradonačelnika. Službena verzija koju je ispričao Redžepi je da su samo on i gradonačelnik bili kod poduzetnika Sergija Ivanovića. Ivanović je medijima rekao da je gradonačelnik preminuo u njegovoj kući.

Međutim, mi smo otkrili da u blizini, u istom kvartu, stan na korištenju ima Natalija Prica, Bandićeva mlada suradnica. Ona je koristila stan od 81,5 kvadrata na adresi I. Vidovčica 24 koji glasi na Maju Čuljak.

Susjedi su potvrdili da je tamo prebivala Prica od ljeta prošle godine. Maja Čuljak i Sergije Ivanović su u prisnim odnosima, a veže ih i partnerstvo u tvrtki.

Iako je iz nekoliko izvora 24sata potvrđeno da je kobne noći Hitna pomoć došla na adresu gdje je stan koji je koristila Prica, službeno u Hitnoj pomoći vlada zavjet šutnje.

Fotografija: Elvica Elmedji, Pixsell

Tagovi: Milan Bandić, Natalija Prica, Maja Čuljak, Sergije Ivanović, Žarko Rašić, Vjekoslav Jeleč, Gzim Redžepi, umro Bandić
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE