GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi detalji o žrtvama masakra: Otkriveno zašto je Kosta K. premešten u drugo odeljenje

Novi detalji o žrtvama masakra: Otkriveno zašto je Kosta K. premešten u drugo odeljenje
MASAKR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.05.2023 / 10:16
Autor: SEEbiz / Nova.rs
BEOGRAD - Dragan Filipović, načelnik Školske uprave Beograd, rekao je u jutarnjem programu "Probudi se" da će nastava u svim školama početi minutom ćutanja, a da će OŠ Vladislav Ribnikar krenuti sa radom tek u ponedeljak.

On je naveo da je dečak koji je izvršio zločin pohađao i muzičku školu, kao i da na osnovu svih pokazatelja koje ima škola, nije bilo vršnjačkog nasilja.

„Ova dva dana nastava se neće odvijati u toj osnovnoj školi. Za učenike mlađih razreda, ukoliko roditelji nemaju gde da ostave decu, nego su deca inače u produženom boravku, škola će biti otvorena u fizički izdvojenom delu, u delu gde neće biti mogućnosti da učenici dođu do mesta gde je izvršen zločin. Roditelji su rekli da neće dovoditi decu, ali je bez obzira na to dogovoreno da u školi budu prisutni dežurni učitelji i dežurni nastavnici u školi“, naveo je Filipović.

On je rekao da se sa decom treba razgovarati, kao i da je za sutra zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, kako bi se napravio plan aktivnosti za prijem dece u ponedeljak u OŠ Vladislav Ribnikar. Sastanku će prisustvovati i dva psihijatra, psiholog, predstavnici UNICEF-a.

„Imamo još tri škole gde treba da pružimo podršku, jer je učenica koja je nastradala takođe i učenica Baletske škole ‘Lujo Davičo’, jedan đak koji je nastradao je i učenik Muzičke škole ‘Josip Slovenski’, a učenik koji je izvršio ovo krivično delo je učenik Muzičke škole ‘Stanković'“, naveo je Filipović.

„Tamo je bio izuzetan, izuzetno talentovan učenik“, dodao je Filipović govoreći o učeniku koji je počinio masakr.

On je izjavio da je razgovarao i sa direktorima tih škola i da je za decu koja ih pohađaju potrebno napraviti plan aktivnosti.

„U tim školama nastava se odvija redovne za sve one učenike koji se osećaju da mogu da dođu i prisustvuju nastavi. Bolje je da deca dođu u školu, da sa njima razgovaraju razredni starešina, stručnjaci…, nego da kući ostanu sami“, rekao je Filipović.

Fotografija: Nova.rs

Tagovi: masakr u školi Vladislav Ribnikar, Dragan Filipović, Školski odbor Beograd, Aleksandar Vučić, masakr u Beogradu, Vračar
PROČITAJ I OVO
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
NOVA VEĆINA
Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a neće podržati Vladu
ZAGREB - "Ovo nije dječja igra i svatko tko ovo shvaća kao dječju igru, kao kratki PR potez, jako griješi. Na nama je ogromna odgovornost."
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
TVRDNJE
Penava: Plenković je pristao da država više ne financira Novosti
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava dao je izjavu medijima na temu ishoda pregovora oko sastavljanja nove Vlade i formiranja parlamentarne većine.
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
OTKRIĆA
Penava: Dogovoreni su resori useljeništva i demografije, poljoprivrede i gospodarstva
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava upravo daje izjavu povodom dogovora DP-a i HDZ-a oko sastavljanja vlade.
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
POTVRDA
Plenković potvrdio: Osniva se novo ministarstvo
ZAGREB - DP i HDZ postigli su "suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće vlade", izvijestio je Marko Milić nakon drugog sastanka ovog tjedna, koji je potrajao malo duže nego dan ranije, gotovo tri sata.
China and Serbia are raising relations to a higher level
COOPERATION
China and Serbia are raising relations to a higher level
BELGRADE - China and Serbia have decided on Wednesday to build a community with a shared future, an upgrade of their relations from the comprehensive strategic partnership established eight years ago.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE