GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novi negativni rekord u BiH: 718 novozaraženih, 20 umrlih

Novi negativni rekord u BiH: 718 novozaraženih, 20 umrlih
KORONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 12:54
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - U Bosni i Hercegovini u utorak je oboren rekord po broju novozaraženih i umrlih u jednom danu jer je potvrđeno još 718 slučajeva zaraze koronavirusom a čak 20 zaraženih osoba je preminulo.

Nakon testiranja nešto više od 2600 uzoraka zaraza je potvrđena kod 473 osoba iz Federacije BiH te kod 245 iz Republike Srpske.

U Federaciji BiH prijavljeno je 16 smrtnih slučajeva a u RS četiri.

U Sarajevu je u protekla 24 sata registrirano 135 novozaraženih, u Mostaru 57 a u Banjoj Luci 83.

Ravnatelj Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković potvrdio je na konferenciji za novinstvo kako su u tom entitetu zabrinuti stalnim povećanjem broja zaraženih pa planiraju uvođenje dodatnih mjera ograničenja.

"Zbog pogoršanja stanja pripremamo set novih epidemioloških mjera", kazao je Zeljković. Nove bi mjere mogle podrazumijevati obvezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenom prostoru a takva uputa od prošlog je tjedna na snazi samo u drugom entitetu odnosno u Sarajevskoj županiji.

Iz Federacije BiH za sada nema naznaka uvođenja dodatnih ograničenja a vlasti pozivaju stanovništvo da se pridržava onih već postojećih koje su različite od jedne do druge županije.

Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada zaraza potvrđena kod nešto više od 35 tisuća osoba a umrlo je 1017 zaraženih.

Tagovi: koronavirus u BiH, Branislav Zeljković, Republika Srpska, Federacija BiH
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE