GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novih 42 zaraženih, žarište u Koprivnici

Novih 42 zaraženih, žarište u Koprivnici
NOVI PODACI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2020 / 14:25
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U protekla 24 sata 42 je novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj. Ukupno je to 1950 bolesnika, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na press konferenciji Nacionalnog stožera.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se izvješće inspekcije o stanju u Domu u Splitu još analizira.

"Imamo novo žarište. 13 je pozitivnih korisnika u Domu za starije u Koprivnici i 2 pozitivna djelatnika, rekao je Beroš. 

"Zbog kompleksnosti slučaja, omolim vas još koji dan za adekvatno promišljanje jer želimo da odluke budu utemeljene", rekao je Beroš. "Zamolio sam jo nekoliko dana iz tehničkih okolnosti, jer neke osobe su bolesne, neke u samoizolaciji, pa da možemo ih normalno intervjuirati. Ne znam točno kada, sutra, prekosutra, možda ponedjeljek, neće trajat duže od par dana", dodao je.

"Komuniciramo s vama i s javnošću da u momentu kada bude povoljna situacija da ćemo vrlo pažljivo razmotriti koje bi od mjera koje smo uveli mogli maknuti i govorili smo o tome da ćemo skupa s vladom donijeti plan mjera koje će najmanje smetati epide. situaciji, a najviše doprinijeti gospodarskoj situaciji. Vlada će sutra izaći s dokumentom u kojemu će biti faze i datumi.

"HZJZ je 127 godina stara institucija, od tada do danas se bavi promicanjem zdravlja i održavanjem dobrog zdravlja. Prikupljamo čitav niz podataka o svemu. Mi smo sada morali preći na jedan drugačiji način izvještavanja gdje mi dnevno prikupljamo podatke. Trudimo se da pravovremeno izvijestimo o svemu. Nitko nema namjeru skrivati informacije. Nemamo rezervnh ljudi, primarno nam je zaštiti zdravlje. Mi smo morali naše ljude preusmjeriti na borbu protiv korone i na izvještavanje, pogledajte koliko smo toga objavili na webu HZJZ-a i na webu koronavirus.hr, ako ne možemo dati neki podatak, ako ne možemo obrađivati podatke na način kako neki žele, imajte razumijevanja molimo.", rekao je Capak

Distanca za političare?

"Mi smo donijeli upute inismo napravili nikakvu razliku između političara i građana. Mjere vrijede za sve", odgovorio je Capak.

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, Koprivnica, Krunoslav Capak, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
POTEZI
Hrvatski suverenisti izbacili Vesnu Vučemilović iz stranke
ZAGREB - Saborska zastupnica Vesna Vučemilović isključena je iz Hrvatskih suverenista jer je dala potpis predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za mandatara nove vlade, priopćili su iz stranke.
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
PREMIJER
Plenković: Nina ostaje, sjajna je
BENKOVAC - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a bio je na Sajmu u Benkovcu. Tom prilikom dao je izjavu za medije, javlja N1.
Milanović: Plenković je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika
DOBIO MANDAT
Milanović: Plenković je dokazao da uživa povjerenje većine svih zastupnika
ZAGREB - Iz Ureda predsjednika Zorana Milanovića stiglo je priopćenje povodom povjeravanja mandata Andreju Plenkoviću za sastav nove vlade.
Politico: Plenković bi ipak mogao put Bruxellesa
MEDIJI
Politico: Plenković bi ipak mogao put Bruxellesa
ZAGREB - Izborni pobjednik Andrej Plenković sklopio je koaliciju s krajnjom desnicom u novoj vladi, piše Politico u novoj analizi.
Preminuo Slobodan Ljubičić, Bandićev najbliži suradnik
IN MEMORIAM
Preminuo Slobodan Ljubičić, Bandićev najbliži suradnik
ZAGREB - Slobodan Ljubičić (66) preminuo je u petak u Zagrebu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE