GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novih 68 zaraženih u Hrvatskoj, još jedna osoba preminula

Novih 68 zaraženih u Hrvatskoj, još jedna osoba preminula
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.04.2020 / 14:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Hrvatskoj u posljednja 24 sata imamo 68 novih potvrđenih zaraženih COVID-19 što daje brojku od 1079.

Imamo još jednu preminulu osobu u KB Dubrava koja je 1935. godište, na respiratoru je 39 bolesnika, 4 više od jučer i oporavljenih 92 što je isto četiri više nego jučer.

Ravnatelj druge najveće bolnice u Hrvatskoj, KBC Sestre Milosrdnice, prof. Mario Zovak pozitivan je na koronavirus. Tu informaciju potvrdio je za Jutarnji list i dodao kako nema nikakvih simptoma, te da se od sinoć nalazi u izolaciji.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 13 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Splita 3, Solina 4, Muća 2, Kaštela 2, Sinja 1 i Otoka 1. Uglavnom se radi o kućnim kontaktima prije oboljelih osoba. Među oboljelim osobama 2 su zdravstvena djelatnika srednje stručne spreme i to jedan iz KBC-a Split i jedan iz NZJZ. Svi novozaraženi su dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Na dan 3.4.2020. ukupno je 159 osoba zaraženo koronavirusom na području Splitsko-dalmatinske županije.

Od ukupnog broja zaraženih 40 je zdravstvenih djelatnika. 39 osoba je hospitalizirano a na respiratoru se nalazi 7 osoba (2 iz Dubrovačko-neretvanske županije, 2 iz Šibensko-kninske župnije i 1 iz Splitsko-dalmatinske županije).

S obzirom na to da je uočeno da na pojedinim mjestima na našem području postoji znatno povećani rizik od prijenosa koronavirusa, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, PU šibensko-kninska danas je izdala odluku kojom se u dane vikenda zatvara šetnica kroz kanal sv. Ante.

Tagovi: koronavirus u Hrvatskoj, koronavirus, Mario Zovak
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE