GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Novoselu još jedan mandat na čelu SSSH

Novoselu još jedan mandat na čelu SSSH
SINDIKATI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2022 / 08:34
Autor: SEEbiz
TUHELJSKE TOPLICE - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), koji okuplja više od 100 tisuća radnica i radnika iz širokog niza djelatnosti privatnog i javnog sektora, održao Deveti kongres, pod nazivom Za Hrvatsku zadovoljnih radnika na kojem su okupljeni zastupnici na još jedan mandat za predsjednika SSSH izabrali Mladena Novosela, kao i članove Nadzornog odbora i Statutarne komisije.

Otvaranju Devetoga kongresa SSSH Za Hrvatsku zadovoljnih radnika prisustvovali su: izaslanik predsjednika Republike Hrvatske, posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju, izv. prof. dr. sc. Velibor Mačkić, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, državni tajnik pri Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ivan Vidiš, izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora, potpredsjednica Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Hrvatskoga sabora i saborska zastupnica Majda Burić, pomoćnik ministra rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Dražen Opalić,zamje ica župana Krapinskozagorske županije Jasna Petek i predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Mihael Furjan.

U uvodnom govoru Mladen Novosel se osvrnuo na prošlo mandatno razdoblje i kazao da je SSSH, unatoč često nenormalnim uvjetima u kojima su radili članovi sindikata i u kojima se obavljao sam sindikalni rad, pokazao spremnost na akciju i sposobnost prilagodbe kriznim situacijama.

"Naša je zadaća i odgovornost, i tu opet podjednako mislim na Savez i na sve naše sindikate , osvijestiti radnike da se situacija na tržištu rada promijenila i da im se snaga znatno povećala, potaknuti ih i pomoći im da se organiziraju, i da tako sindikalno organizirani, kroz kolektivne pregovore, a ako treba i štrajkove, zahtijevaju i bore se za ono što im pripada – plaće i rad po mjeri čovjeka", rekao je Novosel.

Tagovi: Mladen Novosel, Savez samostalnih sindikata Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
ODLUKE
Brnabić pristala na zahtjev oporbe u vezi spajanja beogradskih i lokalnih izbora
BEOGRAD - Vlasti u Srbiji prihvatile su u četvrtak zahtjeve oporbe da se uz beogradske izbore, zakazane za 2. lipnja, istodobno organiziraju i preostali lokalni izbori, a uz tu odluku predsjednica državnog parlamenta Ana Brnabić najavila je i izmjene Zakona o lokalnim izborima, dok su oporbene stranke odgovor najavile za petak.
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
NESLUŽBENO
Milanoviću se već obećalo 57 zastupnika?
ZAGREB - Koalicija Rijeke pravde već je okupila 57 zastupnika koji bi za mandatara podržali Zorana Milanovića.
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ANALITIČARI
Puhovski: Domovinski pokret neće izdati birače ako odu s HDZ-om
ZAGREB - Politički analitičar Žarko Puhovski na televiziji N1 komentirao je rezultate izbora i moguće poslijeizborne kombinacije za sastavljanje parlamentarne većine i formiranje vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE