GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Objavljene najspornije poruke. Rimac: Turudić mi je rekao da mogu biti mirna, nema privođenja

Objavljene najspornije poruke. Rimac: Turudić mi je rekao da mogu biti mirna, nema privođenja
SKANDALOZNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.02.2024 / 18:31
Autor: SEEbiz/Jutarnji list
ZAGREB - Josipa Rimac je 2015. godine lobirala za ponovni izbor Ivana Turudića za predsjednika Županijskog suda, a on je njoj u vrijeme dok je bila pod istragom zbog nezakonite dodjele triju stanova u Kninu otkrivao podatke iz istrage. Proizlazi to iz najnovijih poruka iz jednog od mobitela Josipe Pleslić, bivše Rimac, koje je objavio Jutarnji list.

Valja naglasili da tada Rimac još nije znala da će početkom sljedeće godine DORH obustaviti istragu protiv nje, a optužiti samo državnu službenicu koja joj je dodijelila stanove.

U kolovozu 2015. predsjednica izborne kampanje HDZ-a Josipa Rimac piše svom bliskom stranačkom suradniku Milijanu Brkiću: "Turudić kad je bio kod mene, kaže možeš biti mirna nema privođenja".

Rimac se, naime, u prepisci žalila zamjeniku šefa HDZ-a Brkiću da je tih dana dobila uznemirujuće informacije o razvoju istrage protiv nje, no i da ju je Turudić umirio da neće biti privedena.

Brkiću još piše da je po njenome situacija okej, ali da drži oči otvorene. Brkić joj na to uzvraća s okej i naziva je anđelom.

I dok je Turudić nju opskrbljivao informacijama o istrazi pokrenutoj 2014. protiv nje, Rimac zauzvrat 2015. vrlo aktivno lobira da Turudić dobije drugi mandat na čelu Županijskog suda u Zagrebu, piše Jutarnji.

U poruci od 24. rujna 2015. Josipa koja se tada prezivala Rimac i bila HDZ-ova saborska zastupnica i direktorica izborne kampanje te stranke u poruci je pitala Brkića je li u uredu da mu nešto kaže umjesto da tipka. Brkić joj odgovara da je otišao van i da napiše.

Rimac potom natipka Brkiću da joj je Turudić poslao poruku da Mlakar glasa za njega na vijeću, da se bira se županijski predsjednik i da je više kandidata. Pojašnjava da je Mlakar je član vijeća koje bira predsjednika županijskog suda i da Turudić traži njegov glas i potporu.

List je objavio i poruke od 11. rujna iste godine kada Brkić Rimac šalje link na članak o tome da su ona i Turudić bili na kavi. Rimac ga obavještava da je to vidjela, a Brkić je onda upućuje da se ubuduće s Turudićem nalazi diskretnije i ne na javnom mjestu. Spominje i osobu koju naziva kodnim imenom "klokan" te kaže da mu je sinoć govorio o tome, kao da je nešto slutio.

Tagovi: turudić, rimac, poruke, brkić, mamić, plenković, dorh
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE