GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Obuljen Koržinek objasnila zašto je glavni konzervator koji zanima EPPO otišao s važne pozicije

Obuljen Koržinek objasnila zašto je glavni konzervator koji zanima EPPO otišao s važne pozicije
OBJAŠNJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.02.2024 / 19:14
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz Ministarstva kulture odgovorili su za N1 na pitanje o Davoru Trupkoviću, glavnom konzervatoru koji je nakon vrlo kratkog vremena maknut s čelnog mjesta Konzervatorskog odjel u Dubrovniku.

Informacija o Trupkovićevom odlasku iz Dubrovnika stigla je nakon što je policija po nalogu europskog tužiteljstva pretražila njegov ured u Ministarstvu kulture, te njegov dom, računalo i mobitel. Bio je to nastavak poteza EPPO-a u istrazi malverzacija s europskim novcem koje su otkrivene na Geodetskom fakultetu.

Iz Ministarstva uvjeravaju da je Trupković u Dubrovniku bio samo privremeno, te da je zamijenjen nakon što je pronađeno trajno rješenje.

“Arhitekt Bruno Diklić s radnog mjesta voditelja Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite u Službi za nepokretnu kulturnu baštinu Ministarstva kulture i medija raspoređen je na mjesto pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Ministarstva kulture i medija. Glavni konzervator Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture i medija Davor Trupković jednako kao i pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom Ivan Alduk, privremeno su vršili dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, do pronalaska trajnijeg rješenja, odnosno imenovanja kolege Brune Diklića na to radno mjesto”, naveli su u odgovoru na upit N1.

Međutim, na službenoj stranici Konzervatorskog odjela stoji da je Diklić također samo vršitelj dužnosti, što bi značilo da nije imenovan za pročelnika, odnosno da nije konačno rješenje. Zato smo od Ministarstva zatražili pojašnjenje.

“Nakon rasporeda na drugo radno mjesto dotadašnjeg pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku dr.sc. Antuna Baće, pročelnik Konzervatorskog odjela u Imotskom dr. sc. Ivan Alduk bio je od 12. travnja do 13. prosinca 2023. ovlašten za obavljanje poslova i zadaća, kao i za potpisivanje svih akata iz djelokruga rada pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.

Ministrica kulture i medija dr.sc. Nina Obuljen Koržinek uputila je 7. studenoga 2023. interni poziv službenicima Ministarstva kulture i medija za iskazivanje interesa za rad na radnom mjestu pročelnika/ce Konzervatorskog odjela u Dubrovniku”, naveli su. No poziv, izgleda, nije uspio.

“Kako u roku od 15 dana nije pristigla niti jedna valjana prijava, a budući da je zbog osobnih razloga Ivan Alduk zatražio razrješenje s te dužnosti, 14. prosinca 2023. Trupković je privremeno, do imenovanja pročelnika vršio dužnost pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku. Nakon održanog kolegija Uprave za zaštitu kulturne baštine s pročelnicama i pročelnicima konzervatorskih odjela Ministarstva, kojeg je predvodio ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec 8. veljače 2024., predloženo je da se za vršitelja dužnosti pročelnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku imenuje voditelj Odjela za graditeljsku baštinu, krajolik i prostorno planske mjere zaštite arhitekt Bruno Diklić”, odgovorili su iz Ministarstva kulture.

Ministrica je nedavno na izravno novinarsko pitanje o povjerenju u suradnike za koje se zainteresirao EPPO, izjavila kako svima još uvijek vjeruje.

Tagovi: Obuljen Koržinek, Trupković, EPPO, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE