GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od gripe u SAD-u umrlo 14.000 ljudi

Od gripe u SAD-u umrlo 14.000 ljudi
USPOREDBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.02.2020 / 20:26
Autor: SEEbiz / Beta
WASHINGTON - Američki zdravstveni radnici spremaju se za drugi val gripe u kompliciranoj situaciji jer postoji dosta sličnosti između obične gripei virusa korona, a u prvom valu u SAD-u je od gripe oboljelo 26 milijuna ljudi, dok ih je 14.000 umrlo.

Prvi val gripe imao je svoj vrhunac u prosincu 2019. pa je potom slabio, pokazuju podaci Centara za prevenciju i kontrolu bolesti, a krajem siječnja počeo je drugi val, tipa A koji je sličan svinjskoj gripi, prenosi Glas Amerike. Iako u SAD-u  ima samo 15 potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa, nadležni su zabrinuti da bi se virus mogao proširiti i da bi u početku mogao sličiti na sezonsku gripu.

Američki zdravstveni radnici će početi testirati na koronavirus neke od pacijenata koji imaju simptome gripe. Testiranja će biti obavljena u Los Angelesu, San Franciscu, Seattleu, Chicagu i New Yorku.

Kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u SAD-u, Centri za kontrolu i prevenciju bolesti su uveli obaveznu dvotjednu karantenu za američke državljane koji su posjetili Kinu u protekla dva tjedna.

U Centrima kažu i da će, u slučaju da se virus proširi, pozvati ljude da se „udalje jedni od drugih“, odnosno da školu pohađaju preko interneta, da rade od kuće i otkažu masovna okupljanja.

I sezonska gripa i koronaviruus izazivaju respratorne probleme, groznicu i kašalj. Ostali simptomi obične gripe su upala grla, bolovi u mišićima, curenje iz nosa i umor.

Znanstvenici i dalje pokušavaju otkriti sve simptome koronavirusa poznatog kao COVID 19. Do sada se pokazalo da su češći kašalj, groznica i gubljenje daha od upale grla i curenja iz nosa.

Tagovi: gripa, sezonska gripa, koronavirus, COVID-19
PROČITAJ I OVO
Osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab povlači se s izvršne funkcije
POVLAČENJE
Osnivač Svjetskog ekonomskog foruma Klaus Schwab povlači se s izvršne funkcije
DAVOS - Svjetski ekonomski forum potvrdio je u utorak da se osnivač Klaus Schwab udaljava od svakodnevnog upravljanja organizacijom nakon više od 50 godina na čelu.
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
NESLUŽBENO
Izvor bliski HDZ-u: Plenković će ipak u Bruxelles
ZAGREB - Izvori bliski vrhu HDZ-a i Vlade zgroženi su što će u Vladi i dalje sjediti Marija Vučković, Radovan Fuchs, Vili Beroš i Gordan Grlić Radman i imaju objašnjenje za to.
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
U ZATVORU
Privedena odbjegla prijateljica Josipe Rimac
ZAGREB - Prijateljica Josipe Pleslić ex Rimac, Anna Marija Radić privedena je jučer navečer u zatvor u Zagrebu, doznaje N1.
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
TRAGEDIJA
Drama u avionu Singapore Airlinesa: Jedna osoba poginula, 30 ozlijeđenih
LONDON - Jedna je osoba poginula, a više od 30 je ozlijeđeno na letu iz Londona u Singapur koji su pogodile snažne turbulencije, javila je zrakoplovna kompanija, prenosi BBC.
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAHTJEVI
Domovinski pokret ima prvi zahtjev, neće se svidjeti Plenkoviću
ZAGREB - Domovinski pokret će na prvom koalicijskom sastanku s HDZ-om i ostalim partnerima tražiti da se napravi rebalans proračuna kako bi mogli u svojim ministarstvima početi uvoditi svoje mjere koje su obećavali prije izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE