GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od sutra grčka granica zatvorena za državljane Srbije

Od sutra grčka granica zatvorena za državljane Srbije
GRANICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2020 / 12:47
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Grčka od sutra ujutru u 6h zatvara granice za državljane Srbije, potvrdio je za N1 ministar Rasim Ljajić. Grčka je donela ovu odluku zbog epidemiološke situacije u Srbiji i velikog broja testiranih ljudi iz Srbije u Grčkoj koji su pozitivni.

Kako N1 saznaje, turistima iz Srbije koji se trenutno nalaze u Grčkoj omogućeno je da završe svoje aranžmane.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić prethodno je potvrdio za Nova.rs da je od ponoći moguće zatvaranje grčke granice za državljane Srbije.

“Još uvek ne mogu sa sigurnošću da kažem da će nam Grci zabraniti ulaz u zemlju, ali postoji šansa da se to dogodi od ponoći. Istina je da razmatraju da zatvore granice, a odluku će doneti u toku dana, pa ćemo vas obavestiti” rekao je Dačić, komentarišući spekulacije da će državljanima Srbije od ponoći biti onemogućen odlazak i na grčku obalu.

Podsetimo, nakon silnih peripetija, do sada je turistima iz Srbije za ulaz u Grčku jedini otvoreni pravac bio preko Bugarske, na prelazu Promahonas, nakon što je prelaz Evzoni na granici sa Severnom Makedonijom bio otvoren 1. jula samo na nekoliko sati, do podneva.

Takođe, podsetimo i da su se krajem juna ambasadori u Komitetu stalnih predstavnika članica u sedištu EU u Briselu saglasili da se od 1. jula otvore granice Evropske unije za ulazak građana Srbije, Crne Gore i još dvanaest zemalja.

Međutim, kako je najavljeno, spisak će biti ažuriran svake dve nedelje, u skladu sa epidemiološkom situacijom u svakoj državi, a ključni kriterijum jeste da država nema više od 16 novoinficiranih na 100.000 stanovnika.

Tada, 27. juna, Srbija je bila “na granici”, sa oko 17 aktivnih slučajeva na 100.000 stanovnika. Samo nedelju dana kasnije, na datum 4. jula, Srbija je imala više od 33 aktivna slučaja na 100.000 građana.

Tagovi: grčka granica, Grčka, srpski turisti, Rasim Ljajić, srpski državljani, koronavirus u Srbiji, Ivica Dačić
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE