GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odakle Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?

Odakle Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2020 / 13:54
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Ministar Tomislav Ćorić prozvao je danas  reportera N1 televizije Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.

Naš reporter ministru je postavljao pitanja vezano za objavu Memoranduma u Nacionalu prema kojem je između INA-e i Janafa dogovoren transport 247 tisuća tona hrvatske nafte iz Siska, umjesto u Rijeku, na preradu u Mađarsku.

Ministar Tomislav Ćorić komentirao je te napise rekavši da se tekstom pokušava implicirati da je Hrvatska došla u podređen položaj, a što, kaže ministar, nije točno, piše N1 televizija.

Nastavio je braniti posao Janafa i INA-e.

"Ta nafta koja ide, ako je za Inin biznis to profitabilnije, ona se ne šalje, ona se prodaje, nitko nije na kamion stavio sretno, 0 kuna, ona se prodaje i od nje se zarađuje i mora ići kako je najrentabilnije."

Kaže da su obje kompanije kompanije poslom dobile. "Oni koji promišljaju o hrvatskoj, turskoj, mađarskoj nafti, mogu ići i na tezu hoćemo li promovirati hrvatska plaža smao za hrvatskog turista. Mislim da smo na istoj strani i da je povod ovom istupu oporbe i dijela medijske javnosti, ja se ispričavam gospodine Krešiću što sam vas prozvao, ali vi ste sudjelovali u tome. Volio bih da N1 napravi jasnu analizu što takvo poslovanje donosi jednoj i drugoj kompaniji, pričati s emocijama o litri nafte, u ovom slučaju...

Poruke iz novinarskih grupa

Hrvoje Krešić pitao je ministra za komentar činjenice da dva člana uprave koja nisu potpisala Memorandum nisu reizabrana za te pozicije.

Ne sjeća se da je Memorandum potpisao jedan hrvatski član uprave, gospodin Dalić. Zna da ga je on potpisao kao svjedok. Prema njemu nije išla komunikacija da su preostala dva člana uprave imala nešto protiv Memoranduma.

Ministar se tada nastavio obraćati Krešiću. "Ovo su sada neimoenovani izvori pa znam slučajno da ste bili osobno nezadovoljni mojim prijedlogom članova uprave INA-e, slučajno znam da tog jednog koji nije izabran poznajete osobno, čak se i prezivate isto i ne bih vodio ovaj razgovor jer ću vam samo kroz jos par podataka dati...

Krešić mu je na to odgovorio da nije nezadovoljan njegovim izborima i ne zna kako je došao do zaključka.

"Došao sam do zaključka da ste u jednoj od novinarskih grupa u kojoj komunicirate, a svi znamo novinare, ste kritizirali kao osoba koja se rubno bavi naftnim biznisom, kako to?

Krešić mu odgovara: "Ovo je perfidno i ružno od vas."

Ćorić: "Pogledajte svoje poruke u grupama."

Krešić: "Vi javnosti otkrivate privatnu novinarsku komunikaciju, je li vam jasno što vi radite? Ja nisam osobno nezadovoljan, ako se vidjelo, ukažite mi na to."

Ćorić: "Otkrivam taj dio komunikacije jer vi isto otkrivate privatnu komunikaciju gdje ste vi meni pitanjem zapravo implicirali da je Niko Dalić što je potpisao Memorandum ostao član uprave, a Davor Mayer i Ivan Krešić, koji nisu potpisali, nisu ostali.

Dodao je da po pravilu takve memorandume potpisuje jedan član Uprave zadužen za taj posao. Novoizabrane članove Uprave, Barbaru Dorić i Darka Markotića, pohvalio za njihovu stručnost.

"Nema perfidnosti, nema perfidnosti", dodao je Ćorić tijekom odgovora.

"Neovisno o duplom passu koji smo odigrali za gledatelje N1 televizije, gospodine Krešiću, pred hrvatskom javnošću po pitanju INA-e ova Vlada stajala je od 2016. i stajat će uzdignute glave spremna odgovoriti na sva pitanja koja tište bilo koga koji na INA-u gleda dobrohotno, postoje oni koji ne gledaju", rekao je i referirao se na INA-u devedeseti i 2000-ih dodavši da su zatekli suvlasničko stanje kakvo jest. Pokušat će ga promijeniti, nisu sto posto uvjerenida će to uspjeti i to jasno kaže kao i da INA-u rade samo dobro i najbolje i u to su uvjereni.

Neće dopustiti da im o veleizdaji govore ljudi koji su problemme rješavali s glavicom kupusa pod rukom ili tranzistorom pod rukom.

Hrvoje Krešić je nakon Ćorićeve izjave u našem programu rekao kako ministar i vlada očito prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. "Očito je prate internu komunikaciju hrvatskih novinara. Napao me da imam financijske interese te da sam rubni dio naftne industrije", rekao je Krešić.

"Vlada Andreja Plenkovića optužuje novinare koji im postavljaju pitanja da rade za tuđe interese i da imaju nekakvu poličku agendu, a ne da rade u javnom interesu", kaže Krešić.

Predsjednika Vlade i HDZ-a, Andreja Plenkovića, u Vrgorcu je naš reporter Hari Kočić upitao znači li to da Vlada prati internu komunikaciju novinara u grupama na WhatsAppu i Viberu.

"Ne odlazi u obzir takva teza, nikakve primisli uopće na takvo nešto ne dolaze u obzir. To najsnažnije demantiram", rekao je Plenković.

Tagovi: Tomislav Ćorić, Hrvoje Krešić, N1 televizija, kompanija Ina, Janaf, kompanija MOL
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE