GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odgađa se ukidanje pomicanja sata u EU

Odgađa se ukidanje pomicanja sata u EU
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.10.2021 / 19:59
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Za manje od 30 dana građani Europske unije pomjerit će svoje satove za sat vremena unazad jer tada počinje "zimsko vrijeme", kao što su to učinili krajem ožujka kada se prelazilo na ljetno računanje vremena.To se nije trebalo dogoditi ove godine da su države članice Europske unije postupile u skladu s preporukom Europske komisije, koju je usvojio i Europski parlament.

Glasnogovornik Europske komisije Stefan De Keersmaecker odgovarajući na pitanje Jutarnjeg lista ponovio je kako Komisija nije odustala od tog cilja te podsjetio da je predmet sada na stolu država članica u Vijeću.

Očito da države članice ne pokazuju interes za ovu preporuku čiji je idejni začetnik bio bivši predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker. Još uvijek niti jedna država članica nije notificirala Europsku komisiju da namjerava provesti tu preporuku.

Problemi su nastali i zato što se na razini Europske unije nisu mogli dogovoriti koje vrijeme zadržati, zimsko ili ljetno, i svaka država je imala svoje preferencije. Europska komisija je stoga prepustila državama članicama da same odluče koje će vrijeme zadržati, ali da se to ne mijenja dva puta godišnje.

Prema Europskom parlamentu, ove godine je trebalo biti zadnje pomicanje sata, ali se to sada odgađa za "neki rok u budućnosti".

Zasad u EU nisu rekli da su odustali u potpunosti od ideje ukidanja pomicanja sata dva puta godišnje, ali nemaju odgovor na pitanje kada bi se to moglo ostvariti.

Tagovi: pomicanja sata u EU, zimsko računanje vremena
PROČITAJ I OVO
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
PREDSJEDNIK
Milanović: Plenković je kum kriminala u Hrvatskoj
KOPRIVNICA - "Pozdrav Berlinu. Nek se oni idu boriti u Ukrajinu i neka tamo šalju svoju djecu".
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE