GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odvjetnik Boysa: Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih. Tvrde da je imao nož

Odvjetnik Boysa: Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih. Tvrde da je imao nož
PRAVNA BITKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2023 / 21:01
Autor: SEEbiz
ATENA . Sinoćnja utakmica Dinama i AEK-a u Opap Areni u Ateni prošla je bez izgreda.

Susret je protekao u sportskom ozračju, uz visoke mjere sigurnosti diljem grada u kojem je prije 13 dana, u sukobima navijačkih skupina tih klubova ubijen AEK-ov navijač. Na utakmici, koja je završila remijem nije bilo Dinamovih navijača, a neće ih biti ni na preostalim europskim gostovanjima njihova kluba - do kraja sezone 2023.-će/ 2024.-te. Kazna je to za koju se odlučila UEFA nakon navijačkih nereda u Ateni. Rasplet policijske istrage vezane za taj slučaj, uhićeni hrvatski navijači, i dalje čekaju u grčkim zatvorima.

Igrači Dinama napustili su Atenu još sinoć, odmah nakon utakmice, no uhićeni bad blue boysi još su ondje. Grčko je pravosuđe većinu njih premjestilo u zatvore diljem zemlje kako bi ih razbilo na manje skupine. Samo desetorica ostala su u atenskom zatvoru, kaže grčki odvjetnik koji zastupa 96 uhićenih navijača, naših državljana.

- Imam informacije o svakom pojedincu. Zasada nema problema. Grčki policijaci i tužitelji daju sve od sebe da zaštite te ljude. Trenutno nemamo problema. Na kakvu god situaciju naiđemo, brzo je riješimo, istaknuo je za HRT odvjetnik Athanasios Kaymenakis.

Tvrdi i kako još nisu pregledani svi predmeti oduzeti za potrebe istrage. Čim se pregledaju, tražit će da se, uz uvjetnu kaznu ili jamčevinu, puste na slobodu oni za koje više neće postojati sumnja da su ubojice. Jedan uhićeni Hrvat u težoj je poziciji od ostalih.

- Jednog je mladića policija optužila da je imao nož. Odbacujemo tu tvrdnju. Vjerujem mu na riječ da nož nije njegov. Uputili smo zahtjev da se obrade otisci prsta s noža i da se usporede s njegovima. Nije nosio rukavice. Nož nije njegov. Rekao sam tužiteljima i sucima da ti ljudi nisu imali noževe. Na video snimci nitko od Hrvata ne nosi nož. Mnogo sam sati proveo pregledavajući snimku. Nisam vidio da itko ima nož, dodao je odvjetnik Kaymenakis.

Tagovi: Bad Blue Boys, Dinamo, AEK Atena, Grčka
PROČITAJ I OVO
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
JASNA PORUKA
Habijan: Ključno je nastaviti politiku zaštite manjina
VARAŽDIN - HDZ-ov Damir Habijan, koji je u prosincu zamijenio Davora Filipovića na mjestu ministra gospodarstva u vladi Andreja Plenkovića, komentirao je u Varaždinu poruku Peđe Grbina koji je rekao kako vjeruje da s Mostom mogu "napraviti nešto dobro za Hrvatsku".
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
PORUKE
Štromar: Prava manjina se ne smiju dirati
ZAGREB - HNS-ov Predrag Štromar čvrsto je stao u obranu prava nacionalnih manjina. Ističe da se prava nacionalnih manjina ne smiju smanjivati.
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
PREDSJEDNIK
Milanović u Zlataru: Hrvatska je dno EU-a
ZLATAR - Predsjednik Zoran Milanović bio je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zlatara povodom obilježavanja Dana Grada, a nakon je održao konferenciju za medije.
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
(NE)SLOBODE
Kontroverzni dijelovi DP-ovog programa o medijima i kulturi
ZAGREB - Napad na Novosti, proces kroatizacije, stav prema javnoj televiziji - sve to izaziva nelagodu u javnosti, ali i kod Andreja Plenkovića.
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
JASNA PORUKA
Suverenisti: Nećemo podržati HDZ jer bi izdali svoje birače
ZAGREB - Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček kazao je u subotu nakon sjednice predsjedništva stranke da njihov obraz nije na prodaju i da neće podržati HDZ ni u jednoj kombinaciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE