GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Okolnosti Bandićeve smrti: Podnesena kaznena prijava protiv Price i još troje

Okolnosti Bandićeve smrti: Podnesena kaznena prijava protiv Price i još troje
PRIJAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2021 / 14:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zagrepčanin Stjepan Perko, stručnjak za zaštitu osobnih podataka, poduzetnik i aktivist, podnio je DORH-u kaznenu prijavu zbog nerazjašnjenih okolnosti vezanih uz smrt zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je umro od srčanog udara, no još uvijek nije jasno gdje i tko je s njim bio u tom trenutku. To znači da će nadležna tijela sada morati istražiti okolnosti oko Bandićevu smrti.

Kaznena prijava protiv Bandićeve bliske suradnice Natalije Price, njegovih prijatelja Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića te nepoznatog počinitelja

Perko je u 11:45 sati ušao u zgradu DORH-a kako bi podnio prijavu protiv Bandićeve bliske suradnice Natalije Price te njegovih prijatelja Gzima Redžepija i Sergija Ivanovića, kao i protiv jednog nepoznatog počinitelja.

Nakon što je predao prijavu, dao je izjavu novinarima.

"Da moja žena tako umre, ja bih htio znati istinu. Ja postavljam pitanje hrvatskoj javnosti u kakvom to društvu živimo. Ako si ne možemo gledati u oči, ajmo onda barem provjeriti", rekao je Perko.

Kazao je kako ostavlja DORH-u da utvrdi tko je nepoznati počinitelj.

"Službeno tijelo mora utvrdi kako je umro gradonačelnik Bandić. Službena verzija nije istinita. Kao što je rekao Milan, neka institucije rade svoj posao. Mislim da je to u Bandićevom interesu, njegove časti. 'Umro sam u ljubavi, umro u ljubavi.' Pa nije to problem.", rekao je Perko.

"Zakon jasno propisuje da ako netko ne udjeli pomoć je kazneno djelo. To je i moralno problem", kazao je. Dodao je da se akteri ne mogu još uvijek dogovoriti oko službene priče.

"Želim da se ovo izgura. Ja čuvam Milanovu čast, to je najmanje što mogu napraviti za njega", rekao je.

Redžepi i Ivanović su izjavili da su bili s Bandićem kad mu je pozlilo, a Natalija Prica se počela spominjati nakon što je postalo jasno da je hitna zapravo došla u zgradu u kojoj je stan koristila ili još uvijek koristi Prica, a ne u zgradu Sergija Ivanovića koja se prvotno spominjala kao mjesto na kojem je Bandić bio kada mu je pozlilo.

Perko je jutros rekao kako je čekao hoće li netko od institucija reagirati nakon što su mediji razotkrili da neke od informacija koje su dali Bandićevi prijatelji o okolnostima njegove smrti jednostavno ne stoje, a kada je vidio da se ništa ne događa odlučio se, kaže, sam podnijeti kaznenu prijavu. Pritom se konzultirao i s nekim pravnim stručnjacima.

"Ja sam zaključio da je to moja dužnost jer institucije nisu reagirale. Svojevremeno sam organizirao prosvjed zbog Bandićevog doktorata, tada sam zastupao i štitio vrijednosti Sveučilišta. Sada je zapravo pitanje časti pokojnika, mnogo je toga nerazjašnjeno, a on više ne može reći što je istina. Čisto sam građanski odlučio reagirati i zaštiti i dostojanstvo pokojnika", rekao je.

Osim Price, Redžepija i Ivanovića Perko će prijaviti i nepoznatog počinitelja.

Fotografija: Marko Lukunić, Pixsell

Tagovi: Milan Bandić, kaznena prijava, Stjepan Perko
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE