GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Okrivljenik za palež vikendice Radovana Ortynskog pronađen mrtav

Okrivljenik za palež vikendice Radovana Ortynskog pronađen mrtav
SUICID?
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 11:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Drugokrivljenik za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog Milan Bulat pronađen je mrtav na području Našica, doznaje se u osječko-baranjskoj policiji i osječkom Županijskom sudu, a prema neslužbenim informacijama radi se o samoubojstvu.

Ne navodeći identitet okrivljenika policija navodi kako je Bulatovo tijelo pronađeno u srijedu, u šumi kod Našica, a neslužbeno se doznaje da je pored njegovog tijela pronađen pištolj.

Glasnogovornik osječko-baranjske policije Zoran Kon kazao je da su očevid obavili očevidna policijska ekipa i zamjenica osječkog županijskog državnog odvjetnika koja je naložila obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Glasnogovornik osječkog Županijskog suda Miroslav Rožac rekao je Hini kako će, nakon provedene obdukcije te nakon što sud iz matične knjige umrlih zaprimi potvrdu o Bulatovoj smrti, sudski postupak protiv njega biti obustavljen. Izvijestio je kako su zbog ovih okolnosti odgođene glavne rasprave, koje su bile zakazane za 17. i 18. svibnja.

Na suđenju, koje je počelo u listopadu 2019. Uskok za paljenje vikendice tereti i Dragana Bakovića zvanog "Bambur", Jasminu Huzanić, Maria Tolića, Zdenka Ivankovića i Roberta Flačera.

Optužnica Bakovića tereti da je, od siječnja 2017. do svibnja 2018. na području Osijeka, Brača, Omiša, Splita, Makarske, Bosne i Hercegovine i Njemačke, u zajedničko djelovanje povezao okrivljenike Bulata i Tolića, okrivljenicu Huzanić te najmanje još jednog nepoznatog počinitelja radi zapaljenja vikendice Radovana Ortynskog u Postirama na otoku Braču.

Sukladno dogovoru drugookrivljeni Bulat i najmanje još jedan nepoznati počinitelj su u večernjim satima 1. travnja 2017. zapalili vikendicu Radovana Ortynskog, na kojoj je nastala šteta od preko 200 tisuća kuna.

Kako je pri paljenju vikendice došlo do eksplozije u kojoj je Bulat teško ozlijeđen Baković je, po sumnjama tužiteljstva, u suradnji s ostalim okrivljenicima organizirao njegovu evakuaciju s Brača i liječenje u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj.

Fotografija: Davor Javorović, Pixsell

Tagovi: Milan Bulat, Radovan Ortynski, Zoran Kon, Dragan Baković, Miroslav Rožac
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE