GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oluja u Sloveniji, ogromna tuča oštetila mnogo automobila

Oluja u Sloveniji, ogromna tuča oštetila mnogo automobila
LOŠE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.08.2023 / 14:40
Autor: SEEbiz / index.hr
LJUBLJANA - VRLO snažno nevrijeme s jakim pljuskovima, vjetrom i tučom zahvatilo je zapad Slovenije. Dijelovi zemlje su ostali bez struje, voda je ušla u neke trgovine, javlja 24ur.

Nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je već pala tuča veličine jajeta, razbijeno je više automobila.

Jako nevrijeme prethodno je zahvatilo i obalu. Zbog kratkotrajnog obilnog pljuska voda je poplavila Skladiščnu ulicu u Izoli. Voda se probila i u neke trgovine, poplavljen je i Prešernov trg, javlja čitateljica 24ur.

Iz Prometno-informativnog centra upozoravaju da na pojedinim dionicama ima odrona na cestama na području između Seče i Izole te između Dragonje i Kopra. Olujni sustav nastavlja se kretati u smjeru sjevera prema Gorenjskoj, stoga budite oprezni, upozorava portal Meteoinfo Slovenija. "Kasnije će se oluje i pljuskovi pomaknuti istočnije", dodaju.

Poplavljena je i portoroška plaža te centar grada. Prema podacima slovenske Agencije za okoliš, na obližnjoj zračnoj luci do pola tri poslijepodne već su pale čak 92 litre kiše po kvadratnom metru. Ondje je između 13 i 13.30 sati palo dodatnih 25 milimetara kiše, u Tolminu 37 milimetara, na Šebreljskom vrhu 24 milimetra, u Kopru 22 milimetra, na Bukovskom vrhu 23 milimetra, a u Bovcu 21 milimetar.

"Lokalno na zapadu već je palo blizu 100 milimetara kiše. Olujni pojasevi, koji uz intenzivne oborine sežu sve do sjeverne Slovenije, sljedećih će se sati pojaviti i u središnjoj i istočnoj Sloveniji", upozoravaju iz Arsa.

Kod Rovinja je ranije danas zabilježena velika pijavica, a snimku je objavio portal Istramet. Prizor masivne pijavice na moru zabilježili su brojni građani i turisti, a dojava o štetama zasad nema.

Istovremeno, izraženi kišni val zabilježen je na potezu od Poreča do Umaga gdje je palo do 25 mm kiše. U nastavku dana očekuje nas slično vrijeme.

Fotografija: neurje.si

Tagovi: oluja u Sloveniji, Slovenija, nevrijeme, tuča
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE