GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore

Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2024 / 21:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.

Predsjednik Republike i SDP dobili su ozbiljno upozorenje Ustavnog suda vezano uz kampanju i izbornu listu za parlamentarne izbore.

Omejec je izrazila nadanja kako će se suci držati svog stava i poništiti izbore ako Milanović i SDP ne poslušaju njihovo upozorenje.

"Nadam se da će se ponašati u skladu s odlukom jer je to jedini način da sačuvamo vladavinu prava u ovoj državi", izjavila je bivša predsjednica Ustavnog suda za Novu TV.

Bivša predsjednica Ustavnog suda tvrdi da bi se na mjestu Miroslava Šeparovića odlučila na radikalan korak poništavanja izbora.

"Apsolutno! Vjerujem da će Ustavni sud bez ikakvih dvojbi procjenjivati daljnje postupanje predsjednika države i u odnosu na to donositi svoje sljedeće odluke", kazala je Omejec.

S jedne strane imamo Milanovića kao predsjednika, a s druge Milanovića u izbornoj utrci.

"Već danas Ustavni sud skuplja materijale", tvrdi Omejec.

Također smatra da je Milanovićev govor neprihvatljiv te da si tako nešto ne bi trebao dopustiti.

"To se ne smije govoriti. Nedopustivo je na takav način kvalificirati bilo koga, bilo kojeg građanina, bilo koju osobu jer Milanović nije u ovom trenutku u funkciji građanina. On mora shvatiti da nije samo personalizirana institucija predsjednika države, nego je on sam institucionalizirana osoba koja nema slobodu ponašanja kakvu imate vi ili ja", kazala je Omejec.

Devet sudaca Ustavnog suda je podržalo odluku oko Milanovića, njih dvoje je bilo protiv, dok su dva napustila sjednicu prije samog glasanja.

"To je potpuno beznačajno. Nikada po mojem iskustvu, u najtežim situacijama, kada smo donosili odluke koje su bile protivne svim mogućim očekivanjima, državnim, društvenim, nitko nije pobjegao. Svi smo sjedili i svatko je ponio taj teret", izjavila je Omejec.

Zoran Milanović bivši je student sutkinje Omejec, koja tvrdi da bi dala savjet. "Svakome bih dala savjet. Koliko ja pamtim, nikada me nije nazvao i pitao ni za kakav savjet", kazala je te dodala kako ju je predsjednik vlade Plenković znao kontaktirati.

Na kraju razgovora bivša predsjednica Ustavnog suda imala je i poruku za predsjednika Milanovića.

"Rado bih voljela vidjeti gospodina predsjednika Republike Hrvatske da sjedne za stol, napiše svoju ostavku i pošalje je predsjedniku Ustavnog suda", zaključila je Omejec.

Tagovi: omejec, milanović, plenković, šeparović
PROČITAJ I OVO
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
FORMIRANJE VLADE
Petrov ponovno proziva Domovinski pokret
ZAGREB - Predsjednik Mosta Božo Petrov ponovno je u subotu pozvao Domovinski pokret (DP) da sudjeluje u formiranju antikorupcijske većine u Saboru i da odustane od koalicije s HDZ-om, i tako ispuni ono što je obećao svojim biračima u predizbornoj kampanji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE