GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Online apel za socijalne radnike sakupio više od 1500 potpisa

Online apel za socijalne radnike sakupio više od 1500 potpisa
POTPISI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2021 / 08:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Online apel "Dopustite stručnjacima da rade svoj posao bez pritisaka!", na čije su potpisivanje pozvani psiholozi, socijalni radnici i drugi stručnjaci u području zaštite djece, sakupio je više od 1500 potpisa.

Kako je priopćeno, glavni cilj apela je upozoriti nadležne i javnost na izrazito negativne, opasne i pogubne potencijalne efekte javnog linča kojima su stručnjaci sustavno izloženi unazad nekoliko godina, a što je ponovno eskaliralo u zadnje vrijeme.

"Time se nanosi nenadoknadiva šteta, ne samo stručnjacima, nego prije svega djeci i obiteljima, aktualnim i budućim korisnicima/pacijentima, koji su najranjivija populacija društva koja zaslužuje adekvatnu stručnu pomoć, zagarantiranu zakonom RH i brojnim međunarodnim konvencijama i direktivama", dodaje se.

Poziva se nadležne da im omoguće i dopuste da profesionalno rade svoj posao u za to prikladnim uvjetima, bez izlaganja situacijama kakvima godinama svjedoče.

"Ne dozvolite da se uslijed poziva na linč po društvenim mrežama i medijima dogodi opet Đakovo i Split prije nego što nas čujete i primite i nas na razgovore i pregovore", stoji u apelu.

"Dopustite nam da radimo svoj posao i podržite naše reagiranje u slučaju sumnje na nasilje nad djecom, umjesto da nas u tome obeshrabrujete, činjenjem ili nečinjenjem", ističe se.

Apel su pokrenuli Andreja Bogdan, klinička psihologinja, Gordana Kamenečki, mr.spec. klinička psihologinja, Mr.sc. Josip Lopižić, mr.spec. klinički psiholog i Štefica Karačić, dipl. socijalna radnica.

Tagovi: apel za socijalne radnike
PROČITAJ I OVO
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
KINA-EUROPA
Xi Jinping na europskoj turneji, dolazi i u Srbiju
ZAGREB - Kineski predsjednik Xi Jinping sljedeći tjedan stiže u Europu, prvi put nakon pet godina, u atmosferi napetosti zbog optužbi za špijunažu, kineske podrške Rusiji u ratu u Ukrajini i najave mogućeg uvođenja carine na električne automobile iz Kine.
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
KONTINUITET
Sadiq Khan je po treći put izabran za gradonačelnika Londona
LONDON - Londonski gradonačelnik Sadiq Khan, koji pripada britanskim laburistima, osvojio je rekordni treći mandat na izborima, objavio je britanski BBC nakon objave izbornih rezultata iz svih okruga britanske prijestolnice.
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Histerija je da se ne smije s HDZ-om. U čemu je problem, mi ne znamo engleski dobro?
PULA - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju obnovljene dvorane ‘Pietro Ciscutti‘ Istarskog narodnog kazališta-Gradskog kazališta Pula, a tom prigodom predviđeno se obratio medijima.
Erlić: Pregovori se bliže kraju
OCJENE
Erlić: Pregovori se bliže kraju
ZAGREB - Obrisi nove parlamentarne većine mogli bi se znati u utorak. Nakon jučerašnjeg neslužbenog sastanka u Sotinu, u utorak će se održati službeni sastanak HDZ-a i Domovinskog pokreta.
Plenković će imati 79 ruku u Saboru
DOGOVOR
Plenković će imati 79 ruku u Saboru

ZAGREB - HDZ i DP su u zadnja 24 sata postigli dogovor o formiranju vladajuće većine, a samim tim i o sastavljanju nove vlade.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE