GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba pozvala građane na prosvjed: Ovo je Plenkovićev kraj

Oporba pozvala građane na prosvjed: Ovo je Plenkovićev kraj
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.02.2024 / 16:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zastupnici osam oporbenih stranaka od centra lijevo: Socijaldmokrata, SDP-a, Možemo!, Reformista, Fokusa, Centra, Stranke s imenom i prezimenom i Radničke fronte - u četvrtak je održao zajednički sastanak.

Oporba je nakon sastanka najavila prosvjed u subotu 17. veljače, a motiv za prosvjed je izbor Ivana Turudića za novog šefa DORH-a.

“Hrvatska je demokratska država i nećemo dopustiti da krene putem kojim je Vučić pokrenuo Srbiju. Pozivamo građane na veliki prosvjed jer želimo reći dosta ovom vladanju kakvo je uveo Plenković”, rekao je šef SDP-a Peđa Grbin.

“Građani, pozivamo vas na ulice, na trg sv. Marka, pozivamo vas da dođete tamo gdje vam je mjesto da bi zajedno rekli dosta i da idemo na izbore”, rekla je Sandra Benčić. “Nije nam ukrao otpor. Nije nas razdijelio, nije dobio dvije Hrvatske i u subotu ćemo vam pokazati da postoji jedna Hrvatska.”

“Ovo je njegov kraj”, dodala je.

“Koalicija stranaka Fokus, IDS i Reformisti i PGS bit će suorganiziatori ovog prosvjeda”, priopćeno je na prosvjedu.

Stranka Centar je također suorganizator prosvjeda, dodala je Marijana Puljak.

“Ovo je početak kraja vladavine HDZ-a jer je ljudima dosta, prevršili su svaku mjeru. Oni koji će doći na prosvjed i koji vole ovu zemlju znat će birati – ili HDZ ili Hrvatska”, dodala je.

Dalija Orešković je poručila da Plenković gasi hrvatsko pravosuđe. “Obranimo Hrvatsku i stavimo zemlju na zdrave temelje”, rekla je i pozvala građane na prosvjed.

Čeka li nas velika koalicija ljevice? “Tema je bio dogovor oko prosvjeda”, rekao je Grbin i dodao da koalicija nije bila tema razgovora.

“Sram možem biti one koji su jučer digli ruku za Turudića!”, dodao je Grbin.

Fotografija: SDP

Tagovi: grbin, turudić, sdp, benčić, možemo!
PROČITAJ I OVO
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
POTEZI
Kolakušić: Dajem ostavku u Saboru, više mogu postići u Bruxellesu
ZAGREB - Mislav Kolakušić se oglasio na Facebooku i u podužoj objavi obznanio da podnosi ostavku u Saboru te da će tamo umjesto njega stranački kolega Dražan Dizdar.
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PORUKE
Macron: Ne isključujem slanje vojske u Ukrajinu
PARIZ - Francuski predsjednik Emmanuel Macron nije promijenio mišljenje o potencijalnom raspoređivanju zapadnih trupa u Ukrajini. U razgovoru za The Economist potvrdio je da i dalje ostaje pri svojim riječima o mogućnosti raspoređivanja savezničkih trupa u Ukrajini.
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
TEORIJA
Plenković: Teoretski, imamo 83 ruke
ČAKOVEC - Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a tom prilikom dao je izjavu za medije.
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
OSTAVKA
Evo što je Vučemilović napisala u poruci o ostavci u Suverenistima
ZAGREB - Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim suverenistima.
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
PORUKE
Penava o pregovorima s HDZ-om: Opcija su i novi izbori
ZAGREB - Predsjednik Domovinskog pokreta i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, bio je na obilježavanju masakra 12 hrvatskih policajaca u Borovu prije 33 godine. Pritom je komentirao tu tužnu obljetnicu, ali i činjenicu da nikad nitko nije odgovarao za taj, ali i druge ratne zločine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE