GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba rešeta premijera, on tvrdi da je Vlada megauspješna

Oporba rešeta premijera, on tvrdi da je Vlada megauspješna
AKTUALNO PRIJEPODNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 14:19
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon poduže stanke, dugo, toplo ljeto je gotovo i pred zastupnike su danas došli premijer i ministri. U tijeku je 18. sjednica Hrvatskog sabora na kojoj zastupnici postavljaju pitanja Vladi RH, aktualno prijepodne.-

Zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić ustvrdio je kako premijer Andrej Plenković vodi "anacionalnu politiku", a zatio pitao: "Zašto ste od veličanstvene proslave "Oluje" u Kninu napravili seoski vašar? Zašto ste pljunuli, bacili ljagu na predsjednika Tuđmana šaljući potpredsjednika Vlade u Grubore? Dobro znate da zločina tamo nije bilo. Što ste poduzeli po pitanju ratne odštete i kažnjavanja ratnih zločinaca?".

Nakon što je iznio podatke o broju podignutih optužnica i broju osoba osuđenih za ratne zločine u Hrvatskoj, Plenković se obrušio na zastupnika DP-a.

- Živimo u 2023. godini, a vi kao stranka nemate baš ništa za ponuditi hrvatskom narodu, osim nabijati na nos HDZ-u da surađuje s manjinama. Ovo je 2023. godina, Hrvatska je samostalna već više od tri desetljeća, riješila je sve strateške zadaće... Svaka čast vama i svakom hrvatskom branitelju, ali mi moramo raditi na pomirbi i suradnji. Što vi zapravo hoćete? - rekao je Plenković.

Zastupnica SDP-a Mirela Ahmetović, nakon što je konstatirala da je u HEP-u postalo normalno da se plin kupuje po višoj, a prodaje po nižoj cijeni, pitala je premijera Andreja Plenkovića: "Što ste vi u cijeloj toj priči, jeste li scenarist, redatelj, šaptač ili glavni glumac?"

Umjesto odgovora, Plenković joj je još jednom uzvratio podsjećanjem da se svojevremeno borila protiv izgradnje LNG terminala na Krku i da će joj se to zauvijek pamtiti.

Zastupnik Mosta Zvonimir Troskot poručio je kako predsjednik Vlade Andrej Plenković nije učinio ništa po pitanju afere s preprodajom Inina plina u koju je bio uključen i Damir Škugor.

- Pa vi imate člana uprave HEP-a Tomislava Šambića koji je potpisao ugovor o kupnji nekretnini s vlasnikom PPD-a Pavlom Vujnovcem. To vi odobravate, to je direktan sukob interesa. Od tisuća stanova u Zagrebu, on ga je kupio baš od Vujnovca. Vi ste zbog Vujnovca završili na naslovnici Financial Timesa. Što mislite napraviti da se korupcija zaustavi? - pitao je zastupnik Mosta.

Premijer mu je poručio kako je "aferu Škugor" otkrila Vlada, odnosno Ministarstvo financija u suradnji s bankama.

- Aferu je otkrila vlada, ne oporba. Ministarstvo financija je radi sprječavanja pranja novca to otkrilo. Novac nije izgubljen. Što se smijete, toliko ste duhoviti da vas je divota gledati... - poručio je premijer.

Zastupnik Troskot poručio je Plenkoviću da više nije "suvereni premijer".

- Vi ste obični glasnogovornik u Vladi Pave Vujnovca - poručio je.

11:45 Zastupnica Nove ljevice Ivana Kekin upozorila je kako je Hrvatska druga po smrtnosti od malignih bolesti u cijeloj Europskoj uniji iako po stanovniku izdvajamo 11 posto više novca od europskog prosjeka.

- Liječimo skupo i liječimo loše - rekla je.

Potom se obrušila na privatnu zdravstvenu ustanovu Medikol i na njegova vlasnika koji je, kako tvrdi, blizak HDZ-u. Njegova je zdravstvena ustanova, kaže, jedina čiji je projekt Vlada Andreja Plenkovića proglasila projektom od strateškog interesa RH.

- Taj je čovjek jednom bankrotirao, a jednom je došao do predstečajne nagodbe. Ne plaća porez i ne poštuje zakone. U čijem je interesu (to što je projekt Medikola proglašen od strateškog interesa RH)? - pitala je zastupnica Kekin.

Premijer Andrej Plenković poručio joj je da ne poznaje čovjeka o kojem ona govori.

- Rekli ste da je on meni blizak, a ja ga uopće ne poznajem. Smirite malo lažne izjave jer to nije dobro. Mogli bismo se baviti parkingom vašeg supruga, nemojte se smijati - poručio joj je Plenković.

Zastupnica Kekin poručila je kako je vlasnik Medikola od države dobio više od milijardu kuna i da je Plenkovićev strateški partner iako ima dvije optužnice.

- Strateški je interes da se nastavi privatizacija javnog zdravstva. Da bogati hadezeovci idu u Medikol, a ostali kod svećenika na liječenje - poručila je Kekin.

Tagovi: Plenković, Benčić, Troskot, Grmoja, HEP
PROČITAJ I OVO
Božinović: Hrvatska i Slovenija zajednički će nastupati u borbi protiv ilegalnih migranata
MIGRANTI
Božinović: Hrvatska i Slovenija zajednički će nastupati u borbi protiv ilegalnih migranata
BRUXELLES - Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Bruxellesu sudjeluje na Vijeću ministara. Ondje se susreo sa slovenskim kolegom, s kojim se razgovarao o problemima s migrantima.
Vučić se zakopava sve dublje
KOSOVO
Vučić se zakopava sve dublje
BEOGRAD - Provučićevski mediji o teroristima s Kosova posljednjih dana pišu kao o herojima, a u Srbiji je proglašen i dan žalosti. Doduše, vješto je sročeno objašnjenje prema kojemu ne žaluju samo za četvoricom ubijenih napadača, nego bi se moglo shvatiti da se odaje počast i ubijenom albanskom policajcu, ali i ne.
Hrvoj Šipek: Provode se izvidi oko plinske afere
OTKRIĆA
Hrvoj Šipek: Provode se izvidi oko plinske afere
ZAGREB - U četvrtak, dva i pol sata iza ponoći, Hrvatski sabor zaključio je raspravu o izvješću o radu državnih odvjetništava u 2022., koju je potpisima pogurala oporba, dok HDZ vidi pomake u radu DORH-a, oporba tim radom nije zadovoljna i izvršnu vlast proziva da je kriva za loše stanje u pravosuđu.
Vučić o ubijenim napadačima na Kosovu: Nikada neću reći da su teroristi
PORUKE
Vučić o ubijenim napadačima na Kosovu: Nikada neću reći da su teroristi
BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se tokom gostovanja na RTS-u osvrnuo na dešavanja na Kosovu te je rekao kako za njega ubijeni napadači nikada neće biti teroristi.
Plenković odgovorio Milanoviću: Za razliku od njega ja ne pijem
ODGOVOR
Plenković odgovorio Milanoviću: Za razliku od njega ja ne pijem
SSPLIT - Predsjednik Vlade Andrej Plenković dao je izjavu za medije iz Splita.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE