GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Organizirano cijepljenje turističkih djelatnika počinje u petak u Dubrovniku

Organizirano cijepljenje turističkih djelatnika počinje u petak u Dubrovniku
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:18
Autor: SEEbiz / H

DUBROVNIK - Ministarstvo turizma u srijedu je najavilo da u petak, 23. travnja, počinje organizirano cijepljenje turističkih djelatnika, i to u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odnosno Dubrovniku, a nakon toga, sukladno prioritetima i planu cijepljenja, i u svim ostalim hrvatskim turističkim destinacijama.

U kontekstu početka akcije, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u priopćenju ističe kako će cijepljenje turističkih djelatnika u Hrvatskoj smanjiti mogućnost nastajanja žarišta u turističkim destinacijama te dodatno potaknuti povjerenje u Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju.

"S obzirom na izrazitu važnost i prepoznatljivost Dubrovnika kao turističke destinacije želimo s cijepljenjem započeti baš u Dubrovniku, kako bismo dodatno poslali poruku našim gostima o sigurnosti ove, ali i svih drugih turističkih destinacija u Hrvatskoj", naglasila je Brnjac, koja će u povodu početka cijepljenja turističkih djelatnika posjetiti Dubrovnik.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić iznimno je zadovoljan što će organizirano cijepljenje turističkih djelatnika početi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Dubrovnik spremno dočekuje sve naše goste i zahvaljujem svim turističkim djelatnicima koji su pristupili organiziranom cijepljenju kako bismo što otporniji dočekali glavni dio sezone", izjavio je Dobroslavić.

Hrvatska je od početka travnja otvorena i za turiste izvan Europske unije, uz vrlo jasna i transparentna pravila oko ulaska u zemlju, podsjećaju iz Ministarstva turizma.

Inače, Ministarstvo je na svojim mrežnim stranicama objavilo Upute za cijepljenje djelatnika u sektoru turizma (https://mint.gov.hr/vijesti/aktualno-upute-za-cijepljenje-djelatnika-u-sektoru-turizma/22399 ).

Prioritetno cijepljenje je dobrovoljno i odnosi se samo na zaposlene u pravnim osobama i obrtima u turističkom sektoru, a poslodavci trebaju svoje zaposlenike, koji iskažu želju za cijepljenjem, razvrstati u dvije skupine sukladno epidemiološkim rizicima koji proizlaze iz njihovog radnog mjesta.

U prvoj prioritetnoj skupini za cijepljenje su zaposlenici koji ostvaruju veće kontakte prema gostima i oni koji zbog prirode posla nisu u mogućnosti osigurati kvalitetnu socijalnu distancu u zatvorenim prostorima, ili su izravno u kontaktu s proizvodima koji idu pred gosta. U drugoj prioritetnoj skupini su zaposlenici koji poslove mogu obavljati bez bliskog izravnog kontakta s gostima te ostvaruju povremene kontakte prema gostima i u obavljanju posla mogu osigurati epidemiološku distancu.

Tagovi: cijepljenje turističkih djelatnika, Nikola Dobroslavić, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
ALKOHOL
Nema dokaza da alkohol utječe na djelotvornost cjepiva
LONDON - Nema dokaza da alkohol nakon cijepljenja protiv covida utječe na učinkovitost cjepiva, objavila je britanska regulatorna agencija za lijekove (MHRA), koja je reagirala nakon što su na društvenim mrežama zaredali napisi o tomu da je potrebno suzdržati se od alkohola dva tjedna nakon cijepljenja.
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
MASKE
New York Times: Maske na otvorenom su beskorisne
NEW YORK - Kada je američki Centar za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti (CDC) prošlog mjeseca objavio nove smjernice za nošenje maski, naveli su da se 'manje od 10 posto' prijenosa covida-19 događa na otvorenom, piše New York Times. Mediji su ponovili tu statistiku i ona je brzo postala standardni opis učestalosti vanjskog prijenosa.
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
ŽRTVE
Eskalacija sukoba Izraela i Hamasa, sve veći broj civilnih žrtava
TEL AVIV - Sukobi Izraela i Hamasa eskalirali su jučer, izraelski premijer najavio je da će intenzivirati napade na Gazu, dok je UN-ov izaslanik za Bliski istok pozvao na prekid vatre i upozorio da "troškove rata plaćaju obični ljudi".
Novi povratak Dimitrija Rupela
POVRATAK
Novi povratak Dimitrija Rupela
LJUBLJANA - Jedan od najpoznatijih diplomata s ovih prostora Dimitrij Rupel na mala vrata se vraća na slovensku javnu scenu.
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
TEST
U Hrvatsku stiže brzi kućni test za koronu
ZAGREB - "Taj test će biti na pljuvačku, postoje još dvije vrste - jedna je bukalna sluznica, a drugi je na površini nosa, registracija je napravljena u Njemačkoj, ali mi očekujemo i druge testove koji će proći tu kontrolu", rekao je član uprave Medike Jakov Radošević.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE