GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Organizirano cijepljenje turističkih djelatnika počinje u petak u Dubrovniku

Organizirano cijepljenje turističkih djelatnika počinje u petak u Dubrovniku
CIJEPLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:18
Autor: SEEbiz / H

DUBROVNIK - Ministarstvo turizma u srijedu je najavilo da u petak, 23. travnja, počinje organizirano cijepljenje turističkih djelatnika, i to u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odnosno Dubrovniku, a nakon toga, sukladno prioritetima i planu cijepljenja, i u svim ostalim hrvatskim turističkim destinacijama.

U kontekstu početka akcije, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac u priopćenju ističe kako će cijepljenje turističkih djelatnika u Hrvatskoj smanjiti mogućnost nastajanja žarišta u turističkim destinacijama te dodatno potaknuti povjerenje u Hrvatsku kao sigurnu i odgovornu destinaciju.

"S obzirom na izrazitu važnost i prepoznatljivost Dubrovnika kao turističke destinacije želimo s cijepljenjem započeti baš u Dubrovniku, kako bismo dodatno poslali poruku našim gostima o sigurnosti ove, ali i svih drugih turističkih destinacija u Hrvatskoj", naglasila je Brnjac, koja će u povodu početka cijepljenja turističkih djelatnika posjetiti Dubrovnik.

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić iznimno je zadovoljan što će organizirano cijepljenje turističkih djelatnika početi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

"Dubrovnik spremno dočekuje sve naše goste i zahvaljujem svim turističkim djelatnicima koji su pristupili organiziranom cijepljenju kako bismo što otporniji dočekali glavni dio sezone", izjavio je Dobroslavić.

Hrvatska je od početka travnja otvorena i za turiste izvan Europske unije, uz vrlo jasna i transparentna pravila oko ulaska u zemlju, podsjećaju iz Ministarstva turizma.

Inače, Ministarstvo je na svojim mrežnim stranicama objavilo Upute za cijepljenje djelatnika u sektoru turizma (https://mint.gov.hr/vijesti/aktualno-upute-za-cijepljenje-djelatnika-u-sektoru-turizma/22399 ).

Prioritetno cijepljenje je dobrovoljno i odnosi se samo na zaposlene u pravnim osobama i obrtima u turističkom sektoru, a poslodavci trebaju svoje zaposlenike, koji iskažu želju za cijepljenjem, razvrstati u dvije skupine sukladno epidemiološkim rizicima koji proizlaze iz njihovog radnog mjesta.

U prvoj prioritetnoj skupini za cijepljenje su zaposlenici koji ostvaruju veće kontakte prema gostima i oni koji zbog prirode posla nisu u mogućnosti osigurati kvalitetnu socijalnu distancu u zatvorenim prostorima, ili su izravno u kontaktu s proizvodima koji idu pred gosta. U drugoj prioritetnoj skupini su zaposlenici koji poslove mogu obavljati bez bliskog izravnog kontakta s gostima te ostvaruju povremene kontakte prema gostima i u obavljanju posla mogu osigurati epidemiološku distancu.

Tagovi: cijepljenje turističkih djelatnika, Nikola Dobroslavić, Dubrovnik
PROČITAJ I OVO
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
PREGOVORI
DP na točki loma: Kako progutati SDSS u Vladi?
ZAGREB - DP-ovci su se povukli kućama u Slavoniju i tamo razgovaraju kako doskočiti problemu oko SDSS-a u Vladi na što nikako ne pristaju.
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
OŠTRO
Grbin: Plenkoviću treba psihijatar
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin kaže da oni o imenima ne govore i da na sjednici Predsjedništva nisu govorili o tome.
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
UHIĆENJE
Uhićen predsjednik gospićkog HDZ-a i voditelj Hrvatskih šuma
GOSPIĆ - Jutros je u Gospiću uhićen Mario Stilinović (50), voditelj Uprave šuma Podružnice Gospić i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a grada Gospića.
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
OTKRIĆA
Troskot: Ponudili smo Penavi poziciju predsjednika Sabora
ZAGREB - Zvonimir Troskot iz Mosta je gostovao na N1 gdje je komentirao post-izborna preslagivanja i koalicije.
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
KANONADA
Nervozni Plenković udario po oporbi: Prave se bijeli kao snijeg
ZAGREB - Nakon što je prije neki dan najavio da će svaki dan davati izjave, premijer Andrej Plenković pred novinare je došao i nakon sjednice Vlade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE