GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osam štićenika iz domova za starije hospitalizirano u KBC-u Split

Osam štićenika iz domova za starije hospitalizirano u KBC-u Split
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.08.2020 / 20:53
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Osam od ukupno 12 koronavirusom zaraženih štićenika dvaju privatnih Domova za starije osobe iz Podstrane i Kaštela tijekom popodneva prevezeno je na Infektivnu kliniku KBC-a Split, potvrdio je Hini u srijedu navečer predsjednik županijskog Stožera civilne zaštite Luka Brčić.

Osam zaraženih štićenika je prevezeno u bolnicu jer su imali blago povišenu temperaturu, no ne i druge simptome; ali s obzirom na njihovu poodmaklu dob u bolnici će imati bolju skrb, dodao je.

"Ministarstvo socijalne skrbi je dalo odredbu po kojoj se sve starije osobe u socijalnim ustanovama i domovima širom Hrvatske, a koji su pozitivni na koronavirus, smještaju u bolnicu", istaknuo je Brčić.

Covid-19 u domovima oko Splita otkriven je nakon što su u županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo testirali jednog djelatnika koji je bio pozitivan, nakon čega su se testirali i štićenici. Testovi su pokazali da su u jednom domu zaražene tri osobe, dok je u drugom domu od deset testiranih Covid potvrđen kod osam osoba.

Još se čekaju rezultati za ostale testirane djelatnike i štićenike.

Splitsko-dalmatinska županija ima najveći broj zaraženih, samo u posljednja 24 sata njih 138, a očekuje se da će sljedećih dana njihov broj rasti.

Osim u domove za starije, gdje je trenutno 12 zaraženih, virus je ušao i u splitsku bolnicu, Hitnu pomoć i Dom zdravlja gdje je zaraženo dvadesetak liječnika, medicinskih sestara i ostalog medicinskog osoblja.

Kao žarišta širenja korone u toj županiji pokazale su se teretane, fitnes centri, restorani, noćni klubovi, ali i neke privatne zabave. Zato je lokalni stožer danas donio stroge mjere koje stupaju na snagu u ponoć, a među njima su zatvaranje fitnes centara i teretana. Do danas su zbog korone zatvorena dva kluba i tri restorana.

Tagovi: KBC Split, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj, Luka Brčić
PROČITAJ I OVO
Nova ideja: Vlada koja bi osigurala poštenije izbore pa se raspustila
OPCIJE
Nova ideja: Vlada koja bi osigurala poštenije izbore pa se raspustila
ZAGREB - Danas se u krugovima anti-HDZ-ovske koalicije pojavila ideja o slaganju vlade koja bi na vlasti bila oko godinu dana.
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE