GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osijek: Među pet novooboljelih i predstojnica Klinike za infektologiju

Osijek: Među pet novooboljelih i predstojnica Klinike za infektologiju
OBOLJELI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.04.2020 / 13:06
Autor: SEEbiz / H
OSIJEK - U Osječko-baranjskoj županiji u srijedu je još pet osoba oboljelo od koronavirusa, a među njima i predstojnica Klinike za infektivne bolesti osječkog KBC-a, što je prvi slučaj zaraze liječnika u toj županiji, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novoboljelima imamo prvog pozitivnog liječnika, a to je predstojnica klinike za infektologiju Ljiljana Perić, koja je u posljednjih sedam dana bila tri puta testirana, i zadnji test pokazao je da je pozitivna, izvijestio je načelnik Županijskog stožera dožupan Goran Ivanović.

Dodao je kako je liječnica zbrinuta u osječkom KBC-u i da se radi provjera njezinih kontakata u proteklih nekoliko dana, da je većina tih nalaza u ovom trenutku negativna, ali da će u osječkom KBC-u inzistirati na stalnoj kontroli.

Ivanović: Ravnatelj osječkog KBC-a pridržava se "mjera nekretanja"

Na pitanje koliko će osoba u KBC-u sada morati otići u samoizolaciju i kako će odsad funkcionirati Klinika za infektologiju, Ivanović je novinare uputio na ravnatelja KBC-a Željka Zubčića te dodao kako je Zubčić "jedan od onih koji se pridržava mjera nekretanja, jer je bio u kontaktu s dr. Perić proteklih sedam dana".

U Osječko-baranjskoj županiji od koronavirusa dosad je oboljela 101 osoba, četiri osobe su izliječene osobe, a pet je preminulo.

Ivanović je izvijestio i kako je jučer testirano 118 pacijenata, a od pet pozitivnih nalaza, četiri su u Osijeku i jedan u Belom Manastiru, svi su bili u samoizolaciji.

U osječkom KBC-u su 33 pacijenta, a jedan u našičkoj Općoj bolnici. Pet osoba je na respiratoru, a u samoizolaciji je 366 osoba.

Izvijestio je kako je policija u protekla 24 sata obavila 52 provjere kršenja samoizolacije, a četiri osobe zatečene u kršenju te mjere.

Osječke tržnice spremne za otvaranje

Na pitanje zašto još nije otvoren vanjski dio osječke tržnice i da, po informacijama Uprave Tržnice, još nema odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Ivanović je potvrdio da se "još uvijek čeka odluka nacionalnog Stožera o otvaranju svih tržnica u Hrvatskoj", i da će, prema informacijama kojima raspolažu, "ona doći u ranim popodnevnim satima".

Sve naše tržnice spremne su za otvaranje, u skladu s mjerama Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera, dodao je.

Istaknuo je kako su epidemiolozi i sanitarni inspektori jučer obišli sve tržnice u Županij, koje su, po njihovim naputcima i organizirane.

Nadam se da će nesuglasice u komunikaciji između Nacionalnog i Županijskog stožera danas biti otklonjene i da ćemo sutra biti spremni za otvorenje svih tržnica na području naše Županije, zaključio je Ivanović.

Tagovi: Osijek, koronavirus u Hrvatskoj, Goran Ivanović, Ljiljana Perić, Klinika za infektologiju
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE