GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnivač Alibabe Jack Ma pojavio se u Hong Kongu

Osnivač Alibabe Jack Ma pojavio se u Hong Kongu
NESLUŽBENO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.10.2021 / 19:19
Autor: SEEbiz / H
HONG KONG - Osnivač Alibabe Jack Ma, koji se vrlo rijetko pojavljivao u javnosti od regulatornih mjera protiv njegovog poslovnog carstva krajem prošle godine, trenutno je u Hong Kongu i susreo se s poslovnim suradnicima prethodnih dana, kazala su Reutersu dva izvora.

Kineski milijarder rijetko je u javnosti od svog govora u listopadu 2020. u Šangaju, kada je kritizirao kineske financijske regulatore.

Nakon toga su kineski regulatori donijeli više mjera usmjerenih protiv njegove Ant grupe.

Ma se od tada samo nekoliko puta pojavio u javnosti, a jedan od Reutersovih izvora kaže da je ovo njegov prvi put u Hong Kong od prošlog listopada.

Ma, jedan od najpoznatijih kineskih poduzetnika, susreo se s najmanje "nekolicinom" poslovnih suradnika prošloga tjedna, kažu Reutersovi izvori.

Milijarder uglavnom boravi u istočnom kineskom gradu Hangzhou, gdje se središte njegovog poslovnog carstva, a posjeduje najmanje jednu luksuznu kuću u bivšoj britanskoj koloniji Hong Kongu.

Do siječnja ove godine nije se znalo gdje se nalazi bivši učitelj engleskog Ma. Tada se obratio putem videa skupini nastavnika, a u svibnju je posjetio kampus Alibabe u Hangzhouu.

Ma je 1. rujna posjetio poljoprivrednih staklenika u istočnoj pokrajini Zheijang, a idućeg je dana tvrtka Alibaba objavila da će investirati 100 milijardi yuana (15,5 milijardi dolara) fond za redistribuciju bogatstva koji je pokrenuo predsjednik Xi Jinping.

Regulatorne agencije Kine kaznile su Alibabu zbog monopolističkog ponašanja, kršenja prava potrošača itd. Zbog kršenja pravila o monopolu Alibaba je u travnju dobila kaznu od 2,75 milijardi dolara.

Tagovi: Jack Ma, Alibaba, Hong Kong
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE