GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osnovana lijeva koalicija Restart, Bernardić kandidat za premijera

Osnovana lijeva koalicija Restart, Bernardić kandidat za premijera
KOALICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2020 / 13:15
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Čelnici stranaka SDP, HSS, HSU, GLAS i SNAGA predstavili su u subotu oporbenu koaliciju, nazvavši je Restart koalicija u kojoj će izaći na parlamentarne izbore koji se očekuju u srpnju, najavljujući 'restart' i potpuno novi početak budućnosti Hrvatske.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je da oni ne dijele fotelje nego su koncentrirani na program i temeljni dogovor oko zajedničkog izlaska na izbore i restarta Hrvatske "kako bi djeca koja se danas rađaju u Hrvatskoj imala bolju šansu."

"Što se tiče lista i rasporeda na listama sve ćete znati kada za to dođe vrijeme, a vrijeme će doći kada se raspišu parlamentarni izbori, a to će naravno biti kada se ukinu ograničenja, kada građani budu imali pravo na pristup biračkom mjestu, kao i građani Brača, i kada se u Hrvatskoj budu mogli održavati predizborni skupovi, tada će biti vrijeme za razgovor o listama", rekao je Bernardić.

Na pitanje tko će biti kandidat za premijera kaže da je praksa da predsjednik najveće koalicijske stranke i stranke koja dobije najviše glasova bude kandidat za premijera.

"Mi vjerujemo u novu politiku - politiku iskrenosti, hrabrosti i povjerenja, naglasio je i dodao da će, kada dođu na vlast, srezati broj ministarstava, neefikasnu državnu upravu, broj gradova i općina i provesti reforme, ponajprije u pravosuđu i obrazovanje."

Vratit će, dodao je, povjerenje građana u sustav i institucije.

Najavio je da koalicija neće stati na današnjim članicama. Sljedeći tjedan najavio je potpisivanje koalicije s Bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom. Kaže i da razgovaraju s još jednim dijelom jakih gradonačelnika, načelnika i župana, a i s regionalnim strankama, ponajprije s IDS-om.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kazala je da predstavljaju novi stožer - stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a.

"Kada je Hrvatsku trebalo izvlačiti iz najvećih kriza i ponora u koje je Hrvatsku bacio HDZ, mi smo bili ti koji smo našu zemlju vraćali na pravi put, na put razvoja, oporavka i države koja funkcionira“, poručila je.

Navela je kako nije slučajno da se okupljaju na Dan pobjede i Dan Europe, jer to simbolizira kakvu Hrvatsku žele. Istaknula je da Hrvatska može i zaslužuje biti zemlja koja nije sputana okovima korupcije i nesposobnosti čime nas sadašnja vlast drži na dnu.

Hrelja je ocijenio da je Hrvatska danas na minimumu preživljavanja koje ne obećava dobru i svijetlu budućnost, dodavši da će i u Restart koaliciji fokus njegove stranke i dalje ostati na mirovinskom i zdravstvenom sustavu i svijetu rada.

Aleksić je uvjeren da će Restart koalicija na ovim izborima preuzeti odgovornost za Hrvatsku jer to zaslužuje što je, istaknuo je, pokazala svojim radom u Saboru.

Tagovi: Osnovana lijeva koalicija Restart, Davor Bernardić, Krešo Beljak, Goran Aleksić, Anka Mrak Taritaš, Hrvatska seljačka stranka, SDP, Damir Bajs, Hrvatska stranka umirovljenika
PROČITAJ I OVO
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE