GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su nositelji SDP-ovih lista

Ovo su nositelji SDP-ovih lista
IMENA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.03.2024 / 08:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Odluka Zorana Milanovića da kao predsjednik države ide i na parlamentarne izbore na SDP-ovoj listi zatekla je i članove vodstva te stanke.

Nikada se njegovo sudjelovanje, neslužbeno se čuje, nije ranije spominjalo kao opcija u stranačkom vodstvu. No unatoč toj činjenici kao i činjenici da Grbina na sjednici nitko nije pitao kako je do ovakvog obrata došlo i kada se počeo pripremati na sjednici vodstva svejedno je vladala euforija zbog Milanovićeve odluke.

Predsjedništvo SDP-a na sjednici je odredilo i tko će nositi listi za nadolazeće izbore i sutra bi popis trebao biti potvrđen i na sjednici Glavnog odbora kao i stranački program koji je gotov. Prvi u prvoj izbornoj jedinici bit će Zoran Milanović što znači da će moći direktno odmjeriti snage s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Prvi na listi u drugoj izbornoj jedinici je Boris Lalovac, bivši ministar financija, prvi u trećoj je potpredsjednik stranke Siniša Hajdaš Dončić, dok je prvi u četvrtoj Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice. Listu u petoj jedinici predvodi europarlamentarac Fred Matić, u šestoj član vodstva SDP-a Mihael Zmajlović, a u sedmoj sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček. Lider SDP-a Peđa Grbin bit će prvi u osmoj izbornoj jedinici dok će devetu prevoditi potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac. U desetoj jedinici prvi će biti potpredsjednik stranke Ranko Ostojić, saznaje Večernji list.

Peđa Grbin objasnio je članovima vodstva kako će nastaviti dalje pregovarati s potencijalnim koalicijskim partnerima. Na vodstvu se danas na sjednici razgovaralo tko bi SDP-u mogao donijeti više – Radnička fronta ili Fokus. No konačna odluka nije donesena. Tko će činiti SDP-ovu koaliciju trebalo bi biti poznato do iduće subote kada bi se opet trebao sastati Glavni odbor stranke, a Grbin je najavio i dvije sjednice vodstva stranke prije te sjednice idući tjedan.

Tagovi: sdp, milanović, grbin, lalovac, ostojić, jakšić, zmajlović, matić, ikić baniček
PROČITAJ I OVO
Raspudić: Domovinski pokret nije politički fenomen nego poslovni projekt Radića, Vujnovca i nekoliko ortaka
PORUKE
Raspudić: Domovinski pokret nije politički fenomen nego poslovni projekt Radića, Vujnovca i nekoliko ortaka
ZAGREB - "Od svog tog silnog domoljublja i ideološke priče, na kraju vidi čuda – uzeli Ministarstvo energetike i poljoprivrede."
Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana zbog malverzacija u Dinamu
OPTUŽNICA
Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića, Vlatke Peras i Igora Kodžomana zbog malverzacija u Dinamu
ZAGREB - Zbog malverzacija u Dinamu stiže nova optužnica. Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu optužilo je bivšeg predsjednika Uprave Dinama Igora Kodžomana, članicu Uprave kluba Vlatku Peras te Zdravka Mamića, odbjeglog nekadašnjeg savjetnika u Dinamu nezakonitog trošenja više od 70 tisuća eura.
Malenica: Povlačim se iz obiteljskih razloga
POVLAČENJE
Malenica: Povlačim se iz obiteljskih razloga
ZAGREB - Aktualni ministar pravosuđa Ivan Malenica potvrdio je da se zahvalio i odbio ponudu Andreja Plenkovića da sudjeluje u novoj Vladi, prenosi Dnevnik Nove TV.
Evo kada Plenković donosi potpise Milanoviću na Pantovčak
POTPISI
Evo kada Plenković donosi potpise Milanoviću na Pantovčak
ZAGREB - "Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kojeg će Ured predsjednika Republike objaviti priopćenje za medije", stoji u obavijesti Ureda predsjednika.
Milanović sazvao prvu sjednicu Sabora
PREDSJEDNIK
Milanović sazvao prvu sjednicu Sabora
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskoga sabora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE