GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozalj i okolne općine dobili struju, povukla se Kupa

Ozalj i okolne općine dobili struju, povukla se Kupa
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.10.2022 / 11:32
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Noćas u 2.30 sati otklonjen je kvar na dalekovodu zbog kojeg je u 21 sat ostalo bez struje 9.000 korisnika Ozlja i općina Kamanje, Žakanje, Ribnik i Krašić i Žumberak, a normaliziralo se i stanje na cestama nakon jučerašnjeg izlijevanja Kupe na D 228 Karlovac- Jurovski Brod.

Gradonačelnica Ozlja Lidija Bošnjak rekla je za Hinu da je ostati bez struje na tako velikom prostoru bilo mnogima vrlo neugodno iskustvo, ali nema dojava da bi u proizvođačkim tvrtkama bilo veće štete.

Kada su radnici Elektre noćas iza dva sata pronašli kvar, da je na 35 kilovoltnom dalekovodu pukla kabelska glava i to u blizini Ozlja, ubrzo je kvar otklonjen i u 2.30 se opskrba strujom potpuno normalizirala. Do tada su iz alternativnih pravaca neka područja imala struju, kao privremeno rješenje.

Gradonačelnica Bošnjak kaže da su dijelovi bliže Karlovcu struju dobili za sat i pol, oko 22,30, centar Ozlja je struju dobio pola sata iza ponoći, a stanje se potpuno normaliziralo u 2.30, nakon što je popravljen dalekovod.

“Taj je kvar pokazao da trebamo razgovarati s Elektrom da se za neku buduću situaciju nađe rješenje kako ne bi tako veliko područje ostalo bez odgovarajuće alternative, prekapčanja iz neke druge strane. Moramo vidjeti s HEP-om je li normalno da sustav počiva samo na jednom dalekovodu, jednom kablu” zaključila je Bošnjak.

Ozaljski se kraj, osim sa strujom, borio i s vodom.

Voda je i sada na dijelu prometnica, ali su sve prohodne, a jučer je sve do 18.30 sati za promet bila zatvorena državna cesta od Ozlja prema Jurovskom Brodu, zbog velike količine vode na cesti u Cuzljevu, kod mini-hidrocentrale.

Ista ta cesta, ali na drugoj strani, od Ozlja prema Karlovcu, bila je prije dva tjedna zatvorena za promet, ali jučer nije, iako su stanovnici Levkušja, Trga, dijela Gornjeg Pokupja i Zorkovca na Kupi opet imali probleme s izlijevanjem vode u dvorišta.

Levkušje je opet bilo odsječeno od svijeta, ljudi nisu mogli otići na posao, ni djeca u škole, rekla je Bošnjak, ali je dodala da za sada nema informaciju da je ikome voda ušla u stambeni prostor. U podrumske prostore desetak kuća voda je bila ušla, ali riječ je o zaobalnim vodama. Svima su već podijeljeni isušivači, kako bi se situacija što prije normalizirala.

Tagovi: Ozalj, Kupa, Karlovac, Lidija Bošnjak, Žumberak, Krašić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE