GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb

Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 20:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Pakracu su u srijedu ozlijeđena trojica radnika HEP-a na koje je bačena eksplozivna naprava, a najteže stradali, kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu a više njih u abdomen, dovezen je u KBC-Zagreb i trenutno je izvan životne opasnosti.

Dvojica teže ozlijeđenih odmah su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani.

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

"Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama", rekao je Jelinčić.

Izvijestio je da su sve ozljede zbrinute i da je pacijent trenutno izvan životne opasnosti te da slijede mjere intenzivnoga liječenja i praćenje pacijenta.

Dvojica ozlijeđenih, koji su hospitalizirani su u Pakracu, i dalje su stabilno i uspješno se liječe, javio je HTV.

U Pakracu je jutros 71- godišnji muškarac bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača. Napadač je uhićen i policija provodi kriminalističko istraživanje.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

Vodstvo HEP-a i sindikata radnika HEP-a te Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te su najoštrije osudili napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. "Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", ističu iz HEP-a u priopćenju.

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije je osudio današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a.

Tagovi: Hrvatska elektroprivreda, bomba na radnike HEP-a
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE