GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb

Ozlijeđeni radnici HEP-a izvan životne opasnosti, jedan prevezen u Zagreb
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 20:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Pakracu su u srijedu ozlijeđena trojica radnika HEP-a na koje je bačena eksplozivna naprava, a najteže stradali, kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu a više njih u abdomen, dovezen je u KBC-Zagreb i trenutno je izvan životne opasnosti.

Dvojica teže ozlijeđenih odmah su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani.

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent, rođen 1968. godine, dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

"Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama", rekao je Jelinčić.

Izvijestio je da su sve ozljede zbrinute i da je pacijent trenutno izvan životne opasnosti te da slijede mjere intenzivnoga liječenja i praćenje pacijenta.

Dvojica ozlijeđenih, koji su hospitalizirani su u Pakracu, i dalje su stabilno i uspješno se liječe, javio je HTV.

U Pakracu je jutros 71- godišnji muškarac bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača. Napadač je uhićen i policija provodi kriminalističko istraživanje.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

Vodstvo HEP-a i sindikata radnika HEP-a te Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te su najoštrije osudili napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. "Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", ističu iz HEP-a u priopćenju.

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije je osudio današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a.

Tagovi: Hrvatska elektroprivreda, bomba na radnike HEP-a
PROČITAJ I OVO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE