GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pakao u Bahmutu, vode se ulične borbe

Pakao u Bahmutu, vode se ulične borbe
RAT U UKRAJINI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2023 / 17:32
Autor: SEEbiz
BAHMUT - Ruske i ukrajinske snage vode ulične borbe u Bahmutu, no Rusija ne uspijeva zauzeti taj grad, tvrdi zamjenik gradonačelnika Bahmuta Oleksandr Marčenko.

U gradu je još oko četiri tisuće civila koji žive u skloništima, bez pitke vode, struje i grijanja. Rusko topništvo pokušava braniteljima presjeći posljednje opskrbne linije. Iako je strateška važnost Bahmuta upitna, Rusi grad napadaju golemim snagama pokušavajući pod svaku cijenu ostvariti prvu veću pobjedu u posljednjih šest mjeseci.

Liniju fronte u Bakhmutu stabilizirale su ukrajinske trupe u proteklih nekoliko dana, unatoč intenzivnim i stalnim napadima ruskih snaga, rekao je u subotu zamjenik zapovjednika Nacionalne garde Ukrajine.

Prema riječima Volodimira Nazarenka iz bataljuna Svoboda, ruske snage nisu prešle rijeku Bahmutku, a središte grada ostaje pod kontrolom ukrajinskih snaga.

“Svaki sat u Bakhmutu je kao pakao. Neprijatelj je prije tjedan dana imao uspjeha sjeverno, sjeverozapadno od Bakhmuta. Ukrajinski vojnici uzvraćaju udarac. Tijekom proteklih nekoliko dana, linija bojišnice je stabilizirana zahvaljujući našem teškom radu i naporima", rekao je Nazarenko za ukrajinsku televiziju Kyiv24.

U blizini sela Ivanivske, jugozapadno od Bakhmuta, “cesta Kostiantynivka-Bakhmut je pod kontrolom ukrajinskih snaga. Oni to rade uz ogromne napore”, rekao je.

Ruske snage nemaju streljiva i pribjegavaju "kaotičnom granatiranju" i pokušavaju bombardirati linije opskrbe. Moskovske trupe, međutim, još uvijek imaju više streljiva nego Ukrajinci, dodao je.

Ukrajinske snage učvršćuju svoje položaje u Časiv Jaru, a humanitarni radnici i volonteri pojačali su svoje napore za evakuaciju civila koji su ostali u gradu i onih koji se uspiju izvući iz Bahmuta.

Tagovi: Bahmut, ukrajinska vojska, ruska vojska
PROČITAJ I OVO
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
PREGOVORI
Plenković blizu dogovora o većini s 80 ruku
VUKOVAR - Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, nova saborska većina, iako još nije dogovorena, mogla bi se oformiti s 80 ruku.
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
PRITVOR
Bivši pomoćnik Nine Obuljen dobio jednomjesečni pritvor
ZAGREB - Zagrebački Županijski sud je odredio mjesečni pritvor Davoru Trupkoviću, bivšeg bliskom pomoćniku HDZ-ove ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek, javlja HRT.
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
PREDSJEDNIK
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, izvijestili su iz Ureda predsjednika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE