GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pala vlada Albina Kurtija

Pala vlada Albina Kurtija
KOSOVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2020 / 07:50
Autor: SEEbiz / H
PRIŠTINA - Kosovski parlament izglasao je u srijedu navečer nepovjerenje vladi premijera Albina Kurtija, što je dovelo do političke krize u vrijeme dok se ta zemlja bori protiv širenja koronavirusa.

Za nepovjerenje Vladi glasovala su 82 zastupnika u 120-članom parlamentu i to na zahtjev koalicijskog partnera Demokratske lige Kosova, manje od dva mjeseca od dolaska na vlast.

Nejasno je kako će vlada nastaviti raditi s obzirom na to da izbori ne mogu bitki održani dok traje epidemija koronavirusa.

Kurtiju, vođi nacionalističke stranke Vetevendosje, koji je preuzeo dužnost prije samo sedam tjedana i čelniku stranke lijevog centra Demokratske lige Kosova Isi Mustafi trebalo je četiri mjeseca nakon listopadskih izbora da sklope koaliciju.

Odnosi su im od početka bili loši, a izbijanje koronavirusa samo ih je pogoršalo.Očigledno nepopravljivi rascjep pojavio se prije tjedan dana kada je Kurti odbio prijedlog predsjednika Hashima Thacija da se proglasi izvanredno stanje zbog epidemije. Thacijeva Demokratska stranka (PDK) treća je najjača u parlamentu.

Tagovi: Albin Kurti, Kosovo, Vlada Kosova, Vetevendosje, Hashim Thaci, Samoopredjeljenje,
PROČITAJ I OVO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
NESLUŽBENO
Plenkoviću će potpis dati samo dva manjinca
ZAGREB - Budući da su SDSS-ovi zastupnici DP-u nepoželjni, ostali manjinci su zaključili kako ne bi bilo dobro da potpise da svih pet.
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
OPTIMIZAM
Radić: Sastanak se nastavlja sutra, optimistični smo
ZAGREB - Po završetku sastanka Mario Radić je rekao da se pregovori nastavljaju sutra.
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
STAVOVI
Milić: Ovo nije Plenkovićev poraz već politička realnost
ZAGREB - Glasnogovornik tehničke Vlade Marko Milić komentirao je kako prošao razgovor HDZ-a i manjinaca.
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ODLUKE
Bilek: SDSS neće podržati Plenkovića
ZAGREB - Nacionalne manjine rekle su da će dati potporu premijeru Plenkoviću, ali potpise za mandatara neće dati SDSS-ovci, rekao je Vladimir Bilek, zastupnik češke i slovačke manjine, nakon sastanka manjinaca s Plenkovićem u Banskim dvorima.
DP inzistira na ova četiri resora
PREGOVORI
DP inzistira na ova četiri resora
ZAGREB - Demografija, energetika, poljoprivreda i kultura, četiri su resora za koja je DP ozbiljni zainteresiran preuzeti ih pod svoje okrilje u novoj Vladi RH.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE