GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina o obnovi: Gradilišta je ipak premalo

Paladina o obnovi: Gradilišta je ipak premalo
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 11:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina, obišao je nekoliko lokacija na području grada Zagreba na kojima se provode radovi obnove nakon potresa. S njim je bila i ravnateljica Fonda za obnovu Snežana Penović.

Ministar graditeljstva rekao je novinarima kako se na nekoliko objekata izvodi konstrukcijska obnova, neki su završeni, jedan dio obiteljskih kuća, jedan dio višestambenih objekata, kaže ministar dodajući kako uglavnom govori o širem području Grada Zagreba.

On kaže kako je obilazak gradilišta važan kako bi se upoznalo s preprekama, ali i vidjelo što napreduje željenom brzinom.

“Ministarstvo i ostala nadležna tijela mogu ubrzati proces obnove”, kaže ministar.

Prema njegovim riječima, s Gradom Zagrebom se komunicira o odvozu otpada, ministar smatra da je prva lokacija dovoljna zasad, a druga je u pripremi. Kad bude potrebno, bit će spremna i treća lokacija, kaže ministar.

Na pitanje kakva je suradnja Grada, Ministarstva i Fonda, Paladina kaže kako se komunicira te kako oba provedbena tijela imaju dovoljno odluka od strane ministarstva da mogu provoditi više obnove nego što to trenutno rade. U zadnja dva mjesecca stvorene su, prema ministrovim riječima, pretpostavke za ubrzanje donošenja odluka kako bi, kad se zahukta obnova, mogli pratiti dinamiku.

“Ovih 10-ak gradilišta može se smatrati malim brojem s gledišta protoka vremena od potresa. Mi smo naše ciljeve do kraja ljeta jasno iskomunicirali”, kaže i dodaje kako je u pripremi i obnova više desetaka objekata te da očekuje da će do kraja listopada biti uvedeni u gradilište.

Ministar kaže kako “u Europi neme primjera gdje se država toliko financijski i organizacijski uključila u obnovu”

Tagovi: Ivan Paladina, obnova Zagreba, obnova nakon potresa, Grad Zagreb, Snežana Penović
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE