GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina predstavio plan za ubrzanje obnove u pet točaka

Paladina predstavio plan za ubrzanje obnove u pet točaka
PLANOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2022 / 09:35
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina predstavio je na konferenciji za novinare plan ubrzanja obnove nakon potresa.

'Sve prilagodbe iz ovog plana neće usporiti dosad započete procese. Nitko od naših građana neće biti zakinut. Prioritet je da svim građanima koji su sada u kontejnerima ili hostelima osiguramo da zimu provedu u svojim domovima ili adekvatnom smještaju', poručio je na početku prezentcije ministar Ivan Paladina, kazavši da su za plan konzultirali sve sudionike.

Plan ima pet točaka za ubrzanje obnove, kazao je. Prva se odnosi na učinkovitiju organizaciju iz dana u dan.

'To znači da svaki tjedan imamo operativne koordiancije u koje sam redovito uključen i na tjednoj razini unaprjeđujemo komunikaciju, procese, prilagođavamo aktivnosti i rješavamo operativne probleme', rekao je Paladina.

Najavio je i jačanje ljudskih kapaciteta, ali i organizacijski preustroj Fonda za obnovu. Te organizacijske promjene će biti obavljene u mjesec dana, kazao je Paladina.

'Jasno je da je 1,5 godinu dana nakon formiranja Fonda nemamo na području Zagreba i okolice, na području obnove kojom se bavi Fond, nemamo niti jedno gradilište. To govori samo za sebe, govori o tome da su potrebne prilagodbe', rekao je Paladina.

Kao drugu točku i kaže, možda najvažniju, naveo je efikasniju i bržu javnu nabavu.

'U posljednjih mjesec dana posebno smo radili analizu stanja na građevinskom tržištu, dostupnost materijala. Ustanovili smo da je važno da informiramo građevinsko tržište o dugoročnom planu nabave i dugoročnim aktivnostima', kazao je Paladina.

Kazao je da više neće biti niz pojedinačnih postupaka javnih nabava nego će se raditi jedna velika javna nabava. 'Događa se u nabavama koje provodi fond da se raspisuju nabave za pojedinačne objekte s kratkim rokovima izvršenja i za tako male nabave zainteresirani ponuditelji nemaju dovoljno interesa da potroše sav početni trošak pripreme i uključivanja u sam proces obnove. U kratkom roku ćemo pripremiti generičke troškovnike kroz koje će se raspisivati nabava za okvirne sporazume. To znači da umjesto da za 30 objekata raspisujemo 30 nabava, raspisat ćemo jednu', rekao je Paladina.

Tagovi: Ivan Paladina, obnova, obnova Banovine
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE