GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina: Sve sam stekao na zakonit način

Paladina: Sve sam stekao na zakonit način
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 10:07
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Josip Paladina ustvrdio je u razgovoru za uskrsni trobroj Jutarnjeg lista da je svu imovinu stekao zakonito te obećao da će ubrzati obnovu.

Angažman vlade po pitanju obnove i želja da se maksimalno pomogne građanima je daleko veća nego što je to slučaj u nekim drugim zemljama koje su imale slična iskustva. Obnova je svakako jedan od glavnih prioriteta i mogu reći da u tom smislu imam snažnu podršku vlade i premijera. No, unatoč tome, svi smo složni u činjenici kako dinamika pokretanja radova mora biti veća i to će biti moj glavni zadatak, kazao je Paladina.

Na tvrdnju da u Zagrebu više od dvije godine nakon potresa nemamo nijednu konstrukcijski obnovljenu nekretninu ministar kaže da ta činjenica govori sama za sebe.

Mogu se složiti s time da je obnova konstrukcije najzahtjevniji dio obnove, kao i da je u međuvremenu puno posla napravljeno u segmentu nekonstrukcijske obnove i zbrinjavanja ljudi, ali ovaj dio moramo ubrzati. Moj glavni zadatak bit će upravo da građani vide sve veći broj otvorenih gradilišta.

Ustvrdio je i da početak gradnje tisuću domova u godinu dana ne zvuči nerealno. Nije ta brojka određena slučajno, već je nastala kao rezultat detaljnog sagledavanja cjelokupnog procesa. Tome će uvelike pridonijeti ovih nekoliko konkretnih koraka koje sam predstavio u planu obnove, koji možda ne izgledaju kao nešto novo, ali će u praksi činiti veliku razliku.

Najbogatiji hrvatski ministar rekao je i da je sve što je zaradio rezultat njegova 15-godišnjeg menadžerskog rada, poduzetničkih pothvata i ulaganja.

Puno sam radio, ali sam puno i riskirao, vidi se to iz moje imovinske kartice, isto kao i koliko kredita imam. Nisu to moji prvi krediti, imao sam ih puno u životu. Sve što sam stjecao sam ili štedio ili ulagao, dizao kredite i ponovno ulagao, a sve od navedenog bilo je u privatnom sektoru i na tržišnim osnovama te, ono najvažnije, bilo je zakonito.

Rekao je i da nije razmišljao kako je zaradio prvi milijun te da je značajna sredstva zaradio u zadnjih deset godina.

Tagovi: Ivan Paladina, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, obveznice Instituta IGH, Nataša Novaković, Delta savjetovanje, Hrvatska banka za obnovu i razvitak
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE