GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a

Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2024 / 11:41
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, zajedno s kolegama, održat će konferenciju za medije danas u 11:00 sati. Tema konferencije je izvještaj s Predsjedništva Domovinskog pokreta.

“Najvažnije da vam kažem, zahvaliti se još jednom građanima koji su izašli na izbore jer su pokazali odgovornost”, započeo je.

Kaže da je zahvaljujući njima koji su poklonili glas DP-u, stranka treća politička snaga u državi.

“DP je izuzetno zadovoljan rezultatom, zadovoljan situacijom da smo uspjeli kroz ljude koji su izabrani u Sabor prezentirati što je DP”, dodao je.

Kaže da su spremni na sve. “Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore. Težimo mijenjati stvari na bolje u Hrvatskoj. Voljeli bi da smo poziciji izvršne većinje vlasti, ali ne pod svaku cijenu i ne prodajući ono što većina naših birača u nama vidi, a to je vjera i nada u suverenu, jaku i neovisnu Hrvatsku.”

Ponovio je da su SDSS i Možemo! neprihvatljivi partneri. “Sa svima drugima se razgovara. Sa svima. Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom.”

Osvrnuo se i na neke medijske napise. “Uvjetovanje ministarstava – to su takve gluposti i laži.”

“DP nema ništa protiv nacionalnih manjina. Što se tiče srpske nacionalne manjine, ponovno da otvorim mnogima oči jer neki ne žele vidjeti”, rekao je pa spomenuo neke članove DP koji su pravoslavci i Srbi.

“DP je ovog gospodina uredno izvjesio na listu, Srbina pravoslavca Mišića, hvala mu na njegovom izuzetnom rezultatu. Ovdje se slikamo ispred spomenika jednom Srbinu, zove se Nikola Tesla, toliko o temi o toj mržnji. Da mrzimo Srbe, bi li ih stavili na liste? Međutim, kakvi i koji Srbi? Srpska nacionalna manjina dok poštuje hrvatske zakone nemamo problem”, kazao je.

“Vezano za snimku Plenkovića koju smo čuli… Kad bih gledao tko mi je što rekao, ne bih mogao ni s kim razgovarat na političkoj sceni”, naveo je Penava. “Kakav bi onda odnos DP-a trebao biti prema ljudima koji su činili puno gore stvari?”

Izašli ste iz HDZ-a jer ste bili nezadovoljni. Kako možete u koaliciju s HDZ-om nakon svih kritika na njihov račun?

“Lijepo pitanje. Kako bilo koji hrvatski građanin… Nisu za korupciju ni za nekog tko im svjetonazorski nije blizak. Neupitno da je HDZ relativni pobjednik, da je drugoplasirani SDP i da je treći DP. Dobili smo vrlo jasnu poruku, jer činjenica je da HDZ ima pet manje mandata nego prošli put. Trebamo sjeti i razgovarati. Volja birača je jasno iskazana. Apsolutno smo spremni za sve scenarije, tu smo spremni smo, treći smo i ogromnu potporu imamo, i unatoč prognoza da ćemo se raspasti, eto nas jači nego ikad!”, poručio je Penava.

Zaboravit ćete sve što vam je rekao Andrej Plenković?

“Plenković je govorio različite stvari, a odnosi se i na mene. Govorio je i nikad bolji gradonačelnik Vukovara. Svašta je izgovarano. To što je bilo prije godinu, dvije, tri… Imamo konstalaciju kakvu imamo. Put na koji vi zazivate je put gdje vi u svakoj situaciji meni možete postaviti ovakvo pitanje. Što su govorili iz SDP-a, što govori Benčić, nešto crno, ne znam što. S obzriom na podijeljene karte odgovornost prema biračima nas tjera na dijalog i odgovorno upravljanje zemljom”, poručio je šef DP-a.

“Nisam ja ljut, nisamja krenuo debatirati, krenuo sam odgovarati na pitanja… Ovo nije intervju”, rekao je Penava kad je ponovno počeo raspravljati s novinarima.

“Iz vas izbija neka huja, ne date mi misao završiti. Nemate argumenta, tezu, ništa s čim ćete izbaciti iz takta”, dodao je.

I s Mostom razgovarate? “Apsolutno”, odgovorio je Penava, dodajući da sa svima razgovaraju, osim s SDSS-om i Možemo.


Podsjetimo, u ponedjeljak je najavljeno kako danas počinju pregovori Domovinskog pokreta i HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković otkrio je da se u pregovaračkom timu HDZ-a nalaze on, Tomo Medved, Ivan Anušić, Krunoslav Katičić i Marko Milić.

Stipo Mlinarić Ćipe otkrio je pregovarački tim Domovinskog pokreta. Kako je kazao, to su Ivan Penava, Mario Radić, Josip Dabro i Damir Barna.

Fotografija: N1 televizija

Tagovi: penava, plenković, dp, radić, hdz, sdss, pupovac
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući
ANALITIČARI
Puhovski: Pupovac bi se mogao sam povući

ZAGREB - Politički analitičar i profesor Žarko Puhovski gostovao je u N1 Newsroomu s Ankom Bilić Keserović i komentirao sastavljanje većine nakon parlamentarnih izbora održanih 17. travnja.

Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
REAKCIJE
Plenković o Milanoviću: Kršitelj Ustava kaže da sam se ja vratio u ustavne okvire?
VUKOVAR - Nastavljaju se pregovori oko sastavljanja saborske većine i nove hrvatske vlade, a danas će predstavnici HDZ-a, koji je na izborima osvojio 61 mandat, s članovima Domovinskog pokreta razgovarati u Vukovaru.
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
PREDSJEDNIK
Milanović: Dobro je da se tehnički premijer vratio u ustavne okvire
ZAGREB - Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas Rješenje o imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije kojim se Daniel Markić imenuje vršiteljem dužnosti ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije s danom 6. svibnja 2024., do imenovanja ravnatelja, a najduže na rok do dva mjeseca, izvijestili su iz Ureda predsjednika.
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
PREGOVORI
Penava o pregovorima: Razgovara se kulturno i bez ucjena
VUKOVAR - Predsjednik DP-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava u petak je komentirao pregovore s HDZ-om.
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Uputio sam prijedlog predsjedniku o produljenju mandata ravnatelju SOA-e
ZAGREB - Osvrnuo se i na Praznik rada te podsjetio da je prosječna plaća povećana za vrijeme njegova mandata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE