GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Penava: Sramotno je da za zločin nad Vukovarom još nitko nije odgovarao

Penava: Sramotno je da za zločin nad Vukovarom još nitko nije odgovarao
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.09.2021 / 16:26
Autor: SEEbiz / H
VUKOVAR - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u subotu nakon obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar kako je velika sramota sadašnje i svih prošlih hrvatskih vlada da za sravnjivanje toga grada sa zemljom 1991. i tisuće ubijenih još uvijek nitko nije odgovarao.

"Ako zanemarimo presude međunarodnog tribunala u Haagu i za zločine na Ovčari, nitko za Vukovar nije odgovarao i to je velika sramota i ove Vlade i svih prijašnjih Vlada", rekao je Penava.

Na pitanje novinara, je li današnji dan primjeren za obilježavanje 30. obljetnice bitke za Vukovar, Penava je rekao kako će o tome svatko imati svoje mišljenje. "U svakom slučaju ja ga pozdravljam i to u smislu da slavimo postignuća hrvatskih branitelja grada Vukovara i 204. brigade, to je nešto na čemu moramo biti zahvalni", kazao je Penava rekavši da je Grad Vukovar iz tih razloga i podržao jednu takvu proslavu.

Po njegovim riječima, Domovinski rat velika je trauma za sve Vukovarce bez obzira na dob koju su imali 1991. godine i posao koji su obavljali. "Moramo se okrenuti budućnosti i biti zahvalni žrtvi branitelja kao i svakom onom činu koji doprinese gradu Vukovaru, makar i za jedan pedalj da ga gurne naprijed, nebitno govorimo li o Vladi, pojedincima ili udrugama", rekao je prvi čovjek grada na Dunavu.

Kazao je i kako je pozorno pratio govor predsjednika Vlade Andreja Plenkovića u kojem međutim, kazao je, premijer, pored isticanja pozitivnih primjera državne skrbi za Vukovar, nije spomenuo i probleme poput gospodarstva grada Vukovara, zaustavljanja investicija u drvnom sektoru i hotelijerstvu, a za što je, kako je rekao, odgovorna Vlada Andreja Plenkovića.

"Ono što je najžalosnije, a što Plenkovićeva Vlada baštini od drugih vlada je sramotna činjenica da za Vukovar koji je 1991. sravnjen sa zemljom nitko nije odgovarao, a uredno saborska većina izglasava povjerenje i Vrhovnom sudu i glavnoj državnoj odvjetnici te na taj način daje potporu politici koja je okretala leđa vukovarskoj žrtvi", rekao je Penava.

Novinare je zanimalo i vidi li se na poziciji predsjednika Domovinskog pokreta.

"Možemo na tu temu razgovarati kroz nekih desetak dana, barem u smislu kandidiranja i detektiranja pravca kojim ću osobno ići, a same ishode te eventualne kandidature bi bilo danas bespredmetno prejudicirati", odgovorio je Penava.

Dodao je kako razgovara s Domovinskim pokretom i ljudima kojima je okružen te je jedino uvjeren da će biti donesene kvalitetne odluke.

Tagovi: Ivan Penava, Vukovar, Domovinski pokret, Andrej Plenković
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE